LD/DD Örebro 3/5-2014

284

DDTIPSET

 

Mycket av förhandssnacket i DD-1 handlar såklart om huruvida 1 Queasy kan svara upp innerspåret. Det är jag tveksam till men jag tror inte att Örjan kör fast heller. Jag tror att man är riktigt sugna på att få en plats i finalen på Solvalla under elitloppshelgen och mycket bättre chans än denna lär inte ges. Tror inte övriga lyckas boxa in Kihlström och då bör väl Queasy bli svår att stå mot. Visserligen ruggigt tufft motstånd från bl.a. 3 Mr Chicago men jag upplever inte honom som sådär blixtrande från start som många säkert tror. Det är ingen garantispets på Mr Chicago.
En som jag har läskig feeling för är 5 Nato Dream. Han är väldigt rask ut om han laddas och jag skulle gärna sett ett offensivt upplägg från Ulf Ohlsson. Jag är inte övertygad om att 1609 meter är hans bästa men ”Tarzan” har koll och det blir spännande att se om Ohlsson kan få lite extra fart på Nato Dream. Jag drömmer om barfota runt om, helstängt och Ghostvagn (om han nu kan springa i en sådan :)). Vinner på 1.10,8 😉

Årets upplaga av Orebro Intn’l är riktigt bra. Med bra yttre förutsättningar finns alla möjligheter för en mycket vass sluttid. Jag tänker strecka fem hästar men känner mig inte alls säker. 2 Super Photogenic, 5 Ciske De Rat, 6 Bar Plombier, 11 Mellby Viking och 13 Beau Mec är det jag tror mycket på. Min vinnare är Bar Plombier som sprang 13,8 över 2640 auto senast utan att pressas nämnvärt. Jag skulle gärna se honom ta ledningen här och dra i ett ganska hårt tempo. Jag är inte främmande för att han springer 13,5 där framme och då får de på tillägg vara otroligt bra för att slå honom. Och visst är det ruggigt bra hästar han möter. Mellby Viking är en råtuff herre som kan kriga ner de flesta från dödens. Jorma lär inte vänta alltför länge innan han tuffar fram och sätter sig i dödens.
Ciske De Rat lär det vara mycket surr kring när det närmar sig start. Står säkert hyfsat billigt inne i loppet och han ska räknas ganska tidigt.
Beau Mec vann derbyt 2011 men har inte rosat marknaden efter det även om han vunnit ett par lopp i Frankrike. Nu är han i toppform och Berghan låter klart nöjd. Barfota runt om aviseras. Krävs lite tempo för att han ska komma till men då lär han fälla många till slut.

DD-1: 1,5
DD-2: 2,5,6,11,13
Min raka DD: 1-6
Min roliga DD: 5-2,5,6,13

1 BBS Sugarlight i V75-1 känns hopplös att fälla men jag tänker göra ett frest. Som 2 Rocket Zet gick senast så vore det nästan generalfel att inte dubbla med honom denna gången. Jag tror det krävs att BBS Sugarlight har en lite sämre dag men det kan hända även den bästa. Om någon annan än dessa två vinner så kan jag bara gratulera den som hittade den kusen.
I V75-2 tänker jag utnämna 1 Order To Fly till omgångens bästa chansspik. Jag är tveksam till att han kan hålla upp spets men om min badkarskörning stämmer så bör Lennartsson omgående kunna flytta ut Order To Fly ett spår. Favoriten 9 Sauveur ställs inför ett problem när bilen släpper. Antingen så kan han rygga värsta konkurrenten och hoppas på att kunna smita genom och ta sig ut, vilket är chansartat, eller så ryggar han 2 Bring Me Staro och kommer att tappa en del från start. Jag tycker detta är faktum som gör att Sauveur, som är en otroligt kapacitetsfylld häst, är sårbar som favorit och jag ger avslag. Jag blir besviken om inte Order To Fly vinner detta om det bara löser sig från start. Han känns väldigt stark inför lördagen enligt skötaren.
En eller många i V75-3 säger jag. Berghan är väääldigt nöjd med 10 Kadett CD och honom spelar inte jag utan.
Varning för 9 Bam Bam V i V75-4. Hästen är i fin form och likaså kusken Calle Lindblom. Ni som hänger med här vet att jag inte diggar Calle Lindblom men jag är inte heller dum och blundar för när han visar kuskform och dessutom är det hemmabanan.
Hur grym var inte 3 Mermaid Ås i årsdebuten?! Lär inte vara sämre här i V75-5 och jag tycker hon duger här, se upp!
6 Playing Tua i samma lopp bör väl närma sig toppformen, tidigt bud.

 

I LD-1 tar jag tre hästar: 6 Miss Ozzymede, 9 Rocky Roof och 10 Ägir Briljant. Miss Ozzymede trodde jag en del på senast men då blev det tyvärr galopp. Sköter hon sig nu så är hon inte borta.

LD-2 låser jag med 2 Storm Passage och 3 Quechua. Tror mest på Quechua som har gjort flera bra insatser på slutet. Senaste starten är bara att glömma.

LD-1: 6,9,10
LD-2: 2,3
Min raka/roliga LD: 6-3

V4-4 tycker jag är ett ganska öppet lopp. Spelar inte utan 3 Feu De Celeste, 4 Bubbly, 9 Tennis, 10 Valnes Chilly och 14 Öjja Scoop. Tennis gör väl aldrig ett dåligt lopp och med rätt resa så spurtar hon alltid vasst.
Se upp med Öja Scoop där Calle Lindblom kan ratta in tjejhästen till vinst.

Lycka till! 

Föregående artikelSolvato är klar för Copenhagen Cup
Nästa artikelDagens Dubbel Bergsåker 2014-05-02

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.