Solvato är klar för Copenhagen Cup

248

solvato_copenhagen cup

Den omåttligt populära segerduon i Olympiatravet, Solvato och Veijo Heiskanen, är nu klara för start i Copenhagen Cup.Foto av Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75

Copenhagen Cup, som körs söndagen den 11 maj, blir ett ruggigt bra lopp.
Solvato är den senaste i raden av stjärnhästar att bli klar för det danska storloppet.
– Det är närmaste resan och bästa distansen för hästen, säger Veijo Heiskanen.

Under torsdag eftermiddag gjorde Charlottenlund klart med den nionde och näst sista hästen till Copenhagen Cup. Det blir alltså ingen mindre än Solvato som förgylller loppet nästkommande söndag som även ingår i en Extra V75-omgång. Veijo Heiskanen berättar att kretsen kring vinnaren av Olympiatravet bestämde sig ganska tidigt för att vara med här.
– Det låg närmast till hands och kändes som det bästa alternativet av de stora lopp som fanns att välja på. Vi har bara fyra timmars resväg till Köpenhamn och dessutom är medeldistans hästens bästa. Sedan trivs jag själv jättebra på Charlottenlund där jag har haft stora framgångar tidigare. Jag har vunnit två derbyn där och det är en av mina favoritbanor, säger Veijo Heiskanen.
– Solvato har bara joggat under veckan och haft det bra. Det finns inget negativt att rapportera utan hästen ser fräsch och fin ut och är pigg och glad. Han kommer att gå sitt första snabbjobb efter Olympiatravet på måndag.

Därmed är nio hästar klara för Copenhagen Cup som har ett förstapris på 750 000 danska kronor. Under onsdagen blev även Harry Haythrow och Mosaique Face klara och i tisdags anslöt världsrekordhållaren Uncle Peter från USA, samt Mr Picolit. Tidigare i veckan blev det även klart att Björn Goop ska köra Caballion.

Följande hästar är klara för Copenhagen Cup över distansen 2011 meter med bilstart:
Caballion
Harry Haythrow
Magic Tonight
Mr Picolit
Mosaique Face
Orali
Quinoa du Gers
Solvato
Uncle Peter

Michael Carlsson

 

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.