LD/DD Solvalla 29/3-2014

295

DDTIPSET

 

I DD-1 får vi se ett gäng mycket fina ston och 3 Beatasine ser ut att bli favorit. Hon tar sig dock inte förbi 1 Drillbit Ås av egen kraft och jag hoppas verkligen Adielsson kör henne i spets, får tipset. Jag dubblar dock med en spännande årsdebutant som har en sylvass avslutning, 9 Gisela Ås. Kan ta rygg på Drillbit Ås och med lucka till slut så kan hon vinna.
Det finns ett flertal motbud men det blir för dyrt att gardera med alla. Annars är 6 OU Glide, 7 She Love You FI, 10 Canaka BF och 12 Photo Princess mycket tidiga motbud.

DD-2 är ett öppet lopp. Min känsla är att 1 Orione Spin, 2 Goldomaster och 3 Claes Boko gör upp om det men jag vill gärna ha med luringen 7 Abborren också. Hon gör bra insatser hela tiden och är nu tillbaka på sin hemmabana. Kan skrälla. Tipset ger jag till Goldomaster som jag hoppas Dagfinn Aarum kör i spets med.

DD-1: 1,9
DD-2: 1,2,3,7
Min raka DD: 1-2
Min roliga DD: 9-1,2,7

3 BBS Sugarlight i V75-1 är och ska vara favorit, han har visat upp mycket fina kvalitéer som duger en bra bit upp i klasserna. Men 7 Super Photogenic fortsätter jag att tala mig varm om, han kommer göra ett bra lopp. Torbjörn Jansson i sulkyn denna gången.
I den formen som 4 Sahara Fairytale är så har jag väldigt svårt att se henne förlora V75-2, spets och slut.
5 Harry Haythrow spetsar väl i V75-3 och släpper till 2 Raja Mirchi. 3 Sanity får väl göra grovjobbet, kan han vinna då…
6 Archangel Am gillar jag verkligen men han har inte visat upp någon startsnabbhet direkt. Det har däremot 7 Tintin och ska Björn Goop ha en vettig chans att vinna loppet så måste han komma före ”Ludde” i starten och då måste han ladda från start. Jag tror inte Tintin är så mycket sämre än Archangel Am. Jag tycker Archangel Am blir för stor favorit och jag testar att gardera.
Lyssnade man på hur lyrisk Stig H lät senast när han kommenterade loppet som 4 Valkyria RÖK i V75-5 vann så är det svårt att se henne förlora här. I mina ögon är det 3 Valetta Strix och 6 Vacation Silvio som kan ställa till det men som Valkyria RÖK såg ut senast så vinner hon nog detta oavsett position. Sjukdom eller galopp mot.

LD-1 låser jag med 1 Vikens Man och 2 Claude Guegan. Två duktiga lärlingar i respektive sulky och hästarna är fina dom också 🙂 Jag tror mest på Claude Guegan som kanske är lite mer härdad än Vikens Man.

LD-2 är ett rätt så bra sprinterlopp där 3 Isinbajeva troligtvis blir favorit och hon visade ju senast att hon inte är beroende av spets för att vinna. Men jag vill ha med några intressanta motbud: 5 Scoot To Score, 7 Satisfied La Marc och 10 Orchidea SLM. Mest intressant tycker jag Orchidea SLM är. Det blev lite för tuff resa senast och denna gången hoppas jag hon får gå på rulle. Det kan bli tufft tempo på loppet och då kommer den flygande finländaren som skjuten ur en kanon över upploppet.

LD-1: 1,2
LD-2: 3,5,7,10
Min raka LD: 2-3
Min roliga LD: 1,2-10

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet