Lika enkel vinst denna gången?

27

enkel vinst

Han vann lekande lätt på V75 senast och jagar nu sin fjärde raka seger.
Minnestads Dubai är en reklamhäst för Mattias Djuse och favorit i Sommartravets final på lördag.
– Han vann med gott om krafter kvar senast och springer säkert en 1.13-tid nu, säger Djuse.

Solvalla-tränaren har bra snurr på verksamheten och i stallet på Söderby Gård finns drygt 50 hästar. En av de bättre är helt klart Minnestads Dubai som har gjort succé sedan han kom i Djuses träning. På fem starter har det blivit fyra segrar i hans regi och senast imponerade Minnestads Dubai stort. Han tog en suverän seger på V75 efter en resolut styrning till ledningen och då hade hästen dessförinnan lagt en del kraft när loppet blev återkallat en gång efter ett drygt halvvarv.
– Minnestads Dubai (V75-7) har gjort allt rätt och visat att han är riktigt bra. Trots att han har mött hårda hästar så har han vunnit i alla fall på ett rejält sätt. Det är en väldigt cool häst som har ett fint psyke och han pullar ingenting i loppen. Senast visade han även att han är snabb i benen i en snabb öppning. Han tål hårt tempo bra och vann med gott om krafter kvar och hade tussarna kvar, säger Mattias Djuse.

”Gynnad av strykning – kör för ledningen
På lördag avslutas sommartravet i Rättvik och finalen körs som V75-7 med 300 000 kronor i förstapris. Minnestads Dubai är favorit efter uppvisningen senast och tränare Djuse är förstås optimist. Han tror att hans häst kan springa riktigt fort där Minnestads Dubai står perfekt placerad med ett tredjespår på start. I fjol vanns Sommartravets final av Staro Italy på nya svenska rekordet 1.12,7.
– Min häst springer säkert en 1.13-tid, det tror jag. Jag har bara kört lite lugnt med honom i veckan och det verkar helt normalt allting. Att tvåan är struken är bättre för oss och han är snabb ut så jag kör för ledningen direkt. Det är spännande förutsättningar. Visst tror jag att han är med i segerstriden, med tanke på hur bra han har varit.
– Vi kör barfota runt om igen och gör inga ändringar. Han gick med rycktussar senast men de behövde jag aldrig rycka. Det har vi inte behövt göra än i något lopp hittills, säger Mattias Djuse.

”Är en kapabel häst – framåt med loppet i kroppen”

Du har även med E.V.Gingin i V75-4 som har gjort tre starter för dig och tagit två segrar. Chanserna där?
– E.V.Gingin (V75-4) är en kapabel häst som inte har startat så mycket fast han är gammal (nio år). Han gick bra senast vid segern och känns fräsch och fin. Han var bara lugnt jobbad inför senaste starten och det känns som att han ska gå framåt efteråt. Hästen hade inte startat på två månader och bara gått lugnt hemma. Det loppet borde ha gjort honom gott. Läget är lite tråkigt med bakspår på tillägg och det känns som att de bästa hästarna fick de sämsta spåren. Det blir återigen lätta skor runt om och han är inte borta.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.