Comebacken planerad till 12 augusti

27

delicious struken frankrike

Hon var en av förhandsfavoriterna i Elitloppet i maj men skadade sig.
Nu är Delicious U.S. på väg tillbaka och comebacken planeras till ett lopp i Bollnäs 12 augusti.

En månad före Elitloppet i år kom beskedet att stjärnstoet Delicious U.S. hade opererats.
En svår infektion i ett knä och en efterföljande konvalescens gjorde att tränaren Daniel Redén inte uteslöt att karriären kunde vara över för stoet som med sina tre världsrekord korades till Årets häst i Sverige under fjolåret.
Efter ett skarpare träningsjobb under måndagsmorgonen är det uppåt igen i lägret.
– Jag körde ett rejälare jobb här på gården och hon kändes bra på det. Sedan avvaktade jag ett par dagar innan jag bestämde mig för att i alla fall preliminäranmäla henne till loppet i Bollnäs, säger Daniel Redén.

Gillar Bollnäs
Delicious U.S. slog till med det första av sina tre värdsrekord 2015 på Bollnästravet. Om allt fungerar blir det comeback på samma bana fredagen 12 augusti för Delicious U.S.
Örjan Kihlström kör och uppgiften är ett sprinterlopp med 75 000 kronor i första pris.
– Det blev ju perfekt med det här loppet och den banan gillar vi. Delicious passar bra där. Det har gått åt rätt håll ända sedan vi började träna henne efter skadan och hon har tränat på i full träning ett bra tag nu. Det är lång väg tillbaka förstås och det måste fungera för henne i snabbare tempon på bana också innan vi kan börja hoppas på allvar. Det känns jättebra så här långt men nu vill jag först och främst se att hon vill vara med igen.

”Vore bra för sporten”
Daniel Redén gick ut med nyheten om comebacken via twitter och slängde samtidigt in en önskan om att Bollnästravet skulle bjuda publiken på fri entré den här fredagen.
– Hon är ju en liten stjärna och det vore bra för sporten om det här pushades ut lite extra en för arrangörerna vanlig tävlingsdag i augusti.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.