”Lika överraskad som spelarna…”

60

Förra lördagen knockade Kristian Lindberg de flesta V75-spelarna med skrällhästen Rambo Rivner.

På söndagen arrangerar Åmål Grand Slam 75 och då kan han överraska igen.

– Jag blir inte förvånad om Conrads Wilhelm är långt framme. Han är klart bättre än raden, säger Kristian Lindberg.

Kristian Lindberg driver ett mindre stall och syns inte så ofta i de större sammanhangen. De senaste veckorna har därför varit över förväntan för Åjängstränaren. Två gånger i rad har han ställt till det ordentligt för spelarna. Först ut var Edindy som vann Lördagsloppet på Åmål i mitten av juli till nästan hundra gånger pengarna och sedan lördagen på Axevalla då Rambo Rivner städade bort de flesta V75-kupongerna till drygt 60 gånger pengarna.

– Jag är faktiskt lika överraskad som spelarna. Det har stämt perfekt i loppen och sedan har hästarna varit riktigt bra för dagen.

Mer påpassad nu

I stallet står 18 hästar i blandad ålder och Kristian ser ljust på framtiden.

– Det ser ganska bra ut. Det är en del nya hästar på väg in, framförallt unga hästar och det är jättekul.

En av skrällhästarna startar på söndagen, Edindy (GS75-1) och den här gången kommer hon att vara betydligt mer påpassad av spelarna.

– Hon har svarat för två kanonlopp i rad. Hon är allround och visade senast att den långa distansen är inget som är till hennes nackdel. Edindy är medelsnabb från start och spår 5 på Åmål är ett av de bättre spåren på en 800-metersbana. Jag tycker att hon ska ses med vettig chans och hon kommer att tävla utan skor igen.

– Conrads Wilhelm (GS75-6) hade inte en tanke på att gå felfritt senast. Han känns fin i jobben och klarar distansen utan problem. I första hand måste ha sköta sig. Han har hög kapacitet och jag blir inte förvånad om han är med långt framme, säger Kristian Lindberg.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet