Lindblom planerar att köra i spets på V75

174

lindblom spets

Foto av LARS JAKOBSSON

Överraskande trea mot kulltoppar senast.
Perfekta förutsättningar i V75 nu.
Diable d’Inverne kan vara hästen att luta sig mot i miljonjakten.
– Startsnabb häst och perfekt spår. Det är ju bara att kola, säger hästens tränare och kusk Åke Lindblom.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Diable d’Inverne (V75-2) skar mållinjen som trea i E3-revanschen i Gävle dan före dopparedan. Han var helt bortglömd av spelarna och betalade åtta gånger insatsen på plats. Hade han vunnit hade vinnaroddset blivit 46 gånger pengarna.
– Jag hade nästan segervittring 200 kvar. Nu orkade han inte riktigt men jag var ju den som körde från start också och med tanke på det var han ruggig, säger Åke Lindblom, som har höga tankar om sin fyraåriga häst.
– Han har blivit bättre och bättre hela tiden. Det är en otrolig talang men han blev inkörd sent som tvååring så han har tagit den här tiden på sig och är liksom på väg upp. Det är en i grunden lågpulsad, travsäker och väldigt fin häst och jag tror att han kan bli riktigt bra.

”Ett givet streck”
Senast startade Diable d’Inverne från spår fem bakom startbilens vingar och Åke Lindblom körde till ledningen för att efter 600 meter släppa ifrån sig initiativet. När ekipaget nu går ut från innerspår är det inte tal om att släppa.
– Jag tror att han kan hålla ledningen och väl där släpper jag naturligtvis inte. Jag tycker att han är ett givet streck för spelarna.
Diable d’Inverne kommer inte att stå i 46 gånger insatsen den här gången. Men för de V75-spelare som prickar rätt kan han ändå vara guld värd.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.