Många vill att Kicki ska vinna i V75 på Lördag!

276

kicki the dancer v75

– Vi äger Kicki The Dancer. En del av ägarna var på plats i Gävle dagen före julafton då andelshästen spurtade till sig karriärens största seger. Foto: Christer Norin/ALNFoto av Kanal 75

Omogen som treåring och en flopp i Rikstravet.
Nu som femåring är andra raka V75-segern inom räckhåll på Rommetravet.
En stor samling människor hoppas på spurtstarka Kicki The Dancer på lördag.

Kicki The Dancer var Stall Gästriklands hopp i Rikstravet 2013. Ett år Gävletränaren Troels Andersen hoppades mycket av.
Stoet hade lovat mycket som tvååring och Andersen gned sina händer.
– Hon var väldigt fin som unghäst och passade perfekt till den här tävlingen. Med den här hästen vinner jag Rikstravet lätt tänkte jag. Men det blev bara pannkaka av alltihop.
Kicki The Dancer var inte den tidiga typen och behövde den första säsongen för att komma i fas.
När Rikstravet gör comeback 2015 kommer även fyra- och femåriga hästar att vara med.
Ett upplägg som skulle ha passat med Gävlehästen.
– Det visade sig att hon hade mycket nerver när hon kom in på banan. Lite retligt faktiskt, för det är ju lite prestige att ta hem Rikstravet. Men som treåring var hon helt enkelt inte som bäst, säger Troels Andersen.
Några av de gamla ägarna i Stall Gästrikland köpte Kicki The Dancer efter avslutad tävling och några nya kom utifrån. I dag äger 40-50 personer hästen som just nu är bäst i Troels Andersens stall tillsammans med formkortet Chip Dealer.

Kan flytta på sig
Under fjolåret blev det sju segrar på 15 starter för stoet. Ett par av segrarna kom i poängsamlingslopp, några i lite större sammanhang.
Kvällen innan julafton blev det verklig utdelning då hon spurtade hon hem ett lopp i Extra V75 hemma i Gävle.
Det var andra raka segern, båda tagna med sylvassa spurter. Kicki The Dancer kan verkligen ”flytta på sig” som det heter på travspråk och är en av favoriterna i stoloppet, V75-4, på lördag.
– Det är en riktig liten tävlingshäst. Hon vet var mållinjen är om man säger så. I fjol fick hon jobbet gjort, om man jämför med treåringssäsongen. Då förstod hon inte riktigt vad tävling var. Det är himla kul att allt fallit på plats, jag kände ju att hon var lite extra, säger Troels Andersen.
Just speeden måste väl vara hennes stora styrka?
– Ja, hon är spurtstark och framför allt klarar hon att spurta ganska länge när hon får en fin resa. Hon fick ett bra läge med spår två på lördag och jag hoppas att inget händer. Att hon får chansen. För hon känns väldigt fin just nu. Om det blir en bana som kräver skor är hon gynnad då vi skulle ha kört med skor oavsett. Framför allt fungerade hon jättebra med brodd i skorna då hon fick testa det för första gången dan före julafton. Hon ska få tävla på så länge hon går bra i vinter. Så fin som hon är nu går det helt enkelt inte att ställa av henne.
Vad blir taktiken på lördag?
– Vi ska försöka att inte krångla till det bara. Jag tror inte att hon är tillräckligt snabb för att ta ledningen. Ännu. Men att hon kommer att bli snabb med lite fler lopp i kroppen märks på henne. Vi har tagit det lugnt med Kicki och hoppas att vi har många bra säsonger framför oss.
40-50 personer är med och äger Kicki The Dancer och du hoppas förstås på samma trängsel i vinnarcirkeln som vid V75 i Gävle?
– Det är säkert ett stort gäng som ska till Romme. Ägarna följer henne väldigt bra – kul att de är så pass intresserade. Jag kan inte lova att hon vinner så klart men jag tycker att hon ska tas med på kupongen i alla fall. Hon ska nog räknas bland de tre första.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.