Lindegrens hemliga vapen inför V75

35

lindegrens hemliga vapen

V75-kung förrförra lördagen.
Det hemliga vapnet: en hyrd Ghost-sulky.
– Den är med igen, nu har jag hyrt den hela helgen, säger Erik Lindegren som plockar ut två av stallets formkort på Bergsåker.

 Få travintresserade missade väl Erik Lindegrens veritabla succé på Bollnäs för två veckor sedan.
Han inledde med att sätta dit Bolt Boko i silverdivisionen utanför V75-spelet. Följde upp med att toppspurta till andrapriset med Francais du Gull i gulddivisionen för att sedan utklassa motståndet i brons bakom Ochongo Face.
Den gemensamme nämnaren förutom kusken?
Samtliga hästar tävlade i en inhyrd Ghost-sulky.
– De hyr ut en på Gävletravet och eftersom jag inte hunnit skaffa någon egen ännu tyckte jag det skulle vara roligt att prova. Men att det skulle gå så bra var svårt att föreställa sig, säger Lindegren som vidkänner att hästarna tog i lite extra med den nya utrustningen.
– För Francais du Gull var det andra gången i livet. Björn Goop testade när han körde för två år sedan, men då blev det galopp, minns Lindegren som sedan dragit sig från att prova själv.
– Anledningen är att ”Frans” alltid sprungit i brutit i loppen och därför behövt hjälp av sidostänger. Men i vinter har han blivit allt bättre på den punkten. Det gjorde att jag vågade och det fungerade verkligen fint.

”Extra mjuk och smidig”

Lördagens andre deltagare Bolt Boko har ännu bättre statistik med sin aktuella sulky, närmare bestämt hundraprocentig.
– Ja, det var första gången han fick en riktig ”bike” och där kanske jag väntat för länge. Han är egentligen en perfekt häst för det eftersom han springer spikrakt. Hur mycket det förbättrade honom är svårt att säga, jag kan inte säga att jag märkte någon stor skillnad där bakom, förutom att hästen på något vis var extra mjuk och smidig.
Hur ser det ut inför lördagen?
– Francais var fortsatt jättepigg i måndagsjobbet och har annars fått sin normala dressyrträning. Han känns lika formstark så prestationsmässigt ska det inte vara sämre. Risken i det här loppet är väl att On Track Piraten får bestämma i spets och då blir det hopplöst för oss andra. Min häst tål inte att sätta upp farten utvändigt ledaren så hoppet ligger i att Robert Bergh hittar på något bakom Ed You. Skulle det bli hårt tempo kan det bli riktigt intressant.
– Bolt Boko har också tränat fortsatt fint inför det här. Förr i tiden var han jättesnabb bakom bilen, men i takt med att han blivit mindre het verkar han ha tappat den egenskapen. Nu när det är kort distans och bra läge ska jag försöka väcka upp honom med någon form av stängt huvudlag. Det var flera år sedan han hade det, istället går han nästan alltid med norskt. Målsättningen är att få honom mer alert från början så att vi kan komma ner i ett bra utvändigt slagläge.
Kan du överraska igen?
– Hästarna är i toppform, det hänger på löpningsförloppet. Mest chans att det klaffar har nog Bolt Boko, skulle han få sitta i rygg i hårt tempo och spara sin speed så tror jag att det biter bra över Bergsåkers långa upplopp, säger Erik Lindgren.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.