Ludde: "Jag ska flytta till Frankrike"

233

ludde_frankrike

Lutfi Kolgini flyttar till Frankrike.
I lördagens ”V75 Direkt” i TV4 Sport berättade landets kanske största travprofil att han lämnar Sverige inom en inte alltför avlägsen framtid.
– Min dröm är att flytta ner till Frankrike och utveckla en verksamhet där närmaste åren.
Lutfi Kolgjini har under det senaste decenniet byggt upp Sveriges största ”travimperium” sett till uppfödda och tränade hästar.
Trots sina framgångar har han under flera år talat om att etablera sig i södra Europa.
Då Kolgjini gästade studion i ”V75 Direkt” på lördagen framkom att planerna är på väg att bli verklighet.
– Förhoppningen är att jag ska flytta till Frankrike inom några år. Jag har varit verksam i Sverige i hela mitt liv, det skulle vara roligt att prova en annan utmaning, berättade Kolgjini som redan bedriver en del av sin uppfödning till fransk mark.
– Jag ville egentligen flytta för flera år sedan, men familjen gick inte med på det. Frankrike är en jättestor travnation med enorma förtjänstmöjligheter. Nu är jag inte den typen som tänker på pengar, jag har återinvesterat varje krona jag har tjänat i svensk travsport, men jag har en dröm om att försöka utveckla någonting i ett ännu större travland.
Flytten betyder däremot inte att Kolgjini planerar att lägga ner sin verksamhet på svensk mark. Istället talar mycket för att sonen Adrian Kolgjini blir den som tar över.
– Adrian får själv bestämma över sin framtid, men eftersom jag gärna skulle vilja ha en större verksamhet i Frankrike så kan han ta över den här i Sverige.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.