Inför V64: Sämsta spåret igen för oturshästen

213

center_min

Är inte hästen nedsatt av infektioner så är startspåren åt skogen.
Center Min är en klart kapabel travare som inte fått visa sitt kunnande för den breda publiken.
Sämsta spåret igen i söndagens V64-omgång i Sundsvall.
– Ibland ligger jag vaken om nätterna och tänker vad gör jag för fel, vad gör jag för fel? säger tränaren Micael Ågren på Umåker.
Center Min hade fem raka segrar i ryggen när det var dags för V75 på hemmabanan i april förra året. Startspåret blev ett tolfte för Micael Ågrens springare.
Visserligen spelade detta mindre roll då hästen ändå drogs med en halsinfektion och agerade långt under normal standard i sin debut i V75…
I starten efter vann Center Min ett vanligt lopp på Bergsåker, bara för att vara nedsatt av halsinfektion i V75 i Boden i juni där han var en av favoriterna.
– När han är riktig toppform verkar det också som att han blir överkänslig mot infektioner. Det här är ju en häst för den högsta klassen, om han kan få vara frisk och jag kan träna och tävla kontinuerligt en hel säsong med honom, säger Micael Ågren.
Center Min comebackade med mersmak i ett lopp på Bergsåker 8 februari. Det blev en andraplats efter en smygare och lucka kort före mål, en dryg längd efter dubble V75-vinnaren Tambur.
– Han hade inte gjort någon start på fyra och en halv månad inför det loppet mot ett gäng som hade varit igång i V65 och V75 hela bunten. Han sköt till rejält när luckan kom och var riktigt bra och kanske är det är som en tippare i Sundsvall säger att vi hade slagit Tambur där om loppet varit 20 meter längre.

”Djävulskt förkyld”
Otursförföljde Center Min vann ett V65-lopp hemma på Umåker i augusti. En imponerande insats med svepning av fältet från spår tolv. I ett lopp i norska Harstad blev det en tredjeplats två veckor senare. Startspåret den gången var det näst sämsta, spår elva.
Inför det senaste loppet i Sundsvall hade hästen inte gjort någon start sedan i september. Orsaken till bortavaron; en efterhängsen förkylning.
– Han har varit så djävulskt förkyld alltså. I två månader stod han bara och hängde och var riktigt i källaren. Nu känns han bra sedan en tid och står i det nya utestallet vi har här på Umåker där det verkar vara friskare luft och bättre för den här känsliga hästen.

Ni fick spår tolv igen i V64:ans första avdelning och tippas vara en outsider på Bergsåker. Vad säger du om chansen?
– Ett dåligt spår som vanligt och även om han borde vara mycket förbättrad med det senaste loppet i sig kan jag inte göra annat än ligga lite halvlågt. Det blir väl att försöka hitta fjärde-femte utvändigt eller nåt sånt och så provar jag 700 kvar kanske. Han är speedig men samtidigt väldigt stark också och tål att gå 800 meter, Men skulle det bli trafikproblem som det ofta blir är han ju chanslös om vi ligger 50 meter efter när vi svänger in på upploppet.

Ska han streckas tycker du?
– Ja, tar man med tre-fyra stycken ska han med. Jag hoppas han får vara frisk och gör ett bra lopp på söndag. I så fall vill jag anmäla honom till V75 på Bergsåker helgen där på. Det är klart att det är frustrerande med allt nu när vi har en sån fin häst. Ibland ligger jag vaken om nätterna och tänker vad gör jag för fel, vad gör jag för fel?

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.