Inför V75: Pilen tror stenhårt på Tösen!

212

pilen

Hallå där Mikael Pilenberg…
…Skåneamatören som ställde till med miljonregn i V75 för två veckor sedan då han vann med 50-oddsaren O’Malley’s Tös. Ni är lite mera betrodda av spelarna inför lördagens stolopp i Kalmar i V75:ans femte avdelning du och tösen.
– Det tycker jag är rätt faktiskt, för min häst är bättre nu än senast hon vann. Jag trodde på seger senast och tyckte att det var ett väldigt överodds den gången.
O’Malley’s Tös är en av många outsiders i stoloppet och inte så hårt streckad den här gången. Men du låter uppåt!
– Jag trodde stenhårt på min häst på Jägersro och tror fortfarande stenhårt på henne i Kalmar dit vi åker i morgon bitti (läs: lördag morgon).
Du hade tydligen sagt till alla som frågade att du hade segerplaner senast.
– Jag vet vad hon kan. Hon är stark och ärlig. Skulle jag nå ledningen ville jag verkligen köra där. Och så blev det också. Alla fick se hur bra hon var.
Hon startar med 20 meters tillägg på lördagen. Är det ett handikapp för henne att anfalla bakifrån med tanke på att skrällsegern bärgades från ledningen?
– Jag vann med henne bakifrån för ett år sedan då han tränades i Danmark och blir det bara tempo trivs hon jättebra i ryggar. Om det inte blir tempo på loppet lär jag få kliva fram och syna den som sitter i ledningen. Annars nöjer jag mig med ”dödens” och hoppas att det ska gå.
Vad säger du till spelarna som inte trodde på O’Malley’s Tös förra gången?
– Visserligen är det 20 meters tillägg hon står med, men hon möter bara ston. Körde ett jobb med henne i onsdags och då var hon finare än inför starten på Jägersro faktiskt.
Du är regerande amatörchampion på Jägersro med ett silver i Amatör-VM i Frankrike från 2010 på meritlistan. 2013 har börjat lysande. Visar du konkurrenterna pilen igen, alltså ryggtavlan på din kördress med en påtryckt pil?
– Det är min målsättning, ja. Det där med att jag kallas ”Pilen” har hängt med sedan jag var åtta år och började spela ishockey. Spelade i Malmö IF men fick sluta när jag var 18 på grund av att knäna tog slut. Så då fick jag börja med travet i stället.

Mikael Wikner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.