Ludde tackar nej till VM

34

image-13

Efter storsegern i UET Trotting Masters i Belgien på söndagen blev Mosaique Face inbjuden till VM-loppet i USA.
Lutfi Kolgjini valde att tacka nej.
– Varför kom inte det här tidigare – jag gillar inte inbjudningar med armbågen

Några av Europas bästa travare gjorde upp i finalen av UET Trotting Masters i belgiska Mons på söndagen. Ett lopp som Lutfi Kolgjinis Mosaique Face lekte hem från ledningen och tjänade 1,9 miljoner kronor.
Sexåringen svarade för ett heroiskt lopp som tvåa i Elitloppet i maj men har inte fått den rätta utdelningen i storloppen under sommaren. Söndagens seger var, som man säger, välförtjänt.
– Hästen har gjort fantastiskt fina lopp hela tiden men inte haft marginalerna på sin sida. Hela tiden har det handlat om lite sämre utgångslägen än de värsta konkurrenterna och det har gjort att han fått svåra resor. Därför var det glädjande att han kändes helt obrukad, i både moral och kropp när jag körde ut med honom till det här loppet, säger Lutfi Kolgjini i bilen på väg från Belgien på måndagen.

”För sent att lägga om”
Mosaique Face gick på en transport till Sverige på måndagen. Nu väntar en lite lugnare period inför vintertävlandet för hästen.
Men i stället för VM blir det fullt fokus på ytterligare en start i Prix d’Amerique. Jägersrotränaren fullföljer planen han lade för en tid sedan.
– Inbjudan till USA kom i går men skulle ha kommit för länge sedan. Jag förstår inte varför han inte blivit inbjuden innan? Nu är det liksom för sent att lägga om ritningarna. Så nu satsar vi helt på Frankrike i stället. Jag kan tänka mig att han får vara med i två av B-loppen inför Prix d’Amerique.

”Tvivlar inte en sekund”
Yonkers International Trot lördagen 10 oktober blir en nystart av det som en gång i tiden kallades VM-loppet. Men det loppet kommer alltså att köras utan deltagande av Lutfi Kolgjinis häst.
– Hade han blivit inbjuden till USA för en månad sedan hade jag preparerat för det. Nu skiter vi i det i stället. Jag gillar inte inbjudningar med armbågen efter sådan här lopp, när de känner sig tvingade att bjuda in en vinnare. Att ”Mosaiquen” hade stått sig i konkurrensen tvivlar jag inte en sekund på, särskilt som det loppet körs över 2011 meter vilket passar honom bättre än 1600 meter, säger Kolgjini.
Mosaique Face ägs av Tommy Nilsson Holding AB i Malmö och klev i och med söndagens seger över tio miljoner kronor i intjänade pengar.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.