Ludde tror på Propulsion

198

Ludde tror på Propulsion

Frankrikes största travtidning Paris Turf svängde i sista stund.
Det gick helt enkelt inte att tippa svenskt i Prix d’Amerique.
Tipsettan satt som gjuten på Bold Eagle när tipsen släpptes på lördagen.
– Allt är precis som vanligt i snacket inför det här loppet. säger Lutfi Kolgjini.

Det har inte gått åt rätt håll för franske Bold Eagle i vinter. Efter fyra raka förluster på slutet har kungakronan hamnat på sned för hästen i jakten på tredje raka segern i världens största travlopp Prix d’Amerique.
Blågula hästar som Propulsion och Readly Express har klivit fram och tagit för sig. Pressfolket i Frankrike har imponerats och på sina håll har det faktiskt börjat talas om svensk seger i fransmännens allra käraste lopp.
Men en tipsetta på någon annan än Bold Eagle? Nej, det hade varit lite som att svära i kyrkan.
Efter flera år i det stora travlandet är Lutfi Kolgjini inte förvånad över Paris Turfs tips, dan före det stora loppet.
– Nej, vem är överraskad? Fransmännen är ytterst patriotiska och det är klart att det blev så här. Men det är precis som det ska vara, så är vi själva också, säger han när vi träffar honom på stallbacken på Vincennes på lördagen.

”Väldigt ovisst lopp”
Jägersrotränaren är etablerad i Frankrike sedan några år och gillar helgen med den stora sporten och hästar från hela Europa.
Årets upplaga av Prix d’Amerique är den öppnaste på många år. Kolgjini tror att slaget kommer att stå mellan en kvartett hästar.
– Det är ett väldigt ovisst lopp…det kommer att bli ett ruggigt rävspel mellan de två speedigaste hästarna i fältet, Bold Eagle och Propulsion.
För Örjan Kihlström gäller det att försöka köra sig till en position tredje, fjärde, femte par utvändigt med Daniel Redéns Propulsion, menar Kolgjini.
– Där måste han ligga. För att kunna ta dem på speed. Samma ”problem” har ju Bold Eagle; den hästen kan inte köras för tidigt, utan måste ha ryggar hela tiden för att kunna gå för fullt på upploppet.
Ett rävspel som kan sluta med seger för en tredje, eller fjärde häst menar Kolgjini.
– Readly Express har inte den där riktiga speeden som Propulsion och Bold Eagle har. Inte vad vi sett hittills i alla fall. Nurmos häst har dock styrka så det räcker. Så det kan lika gärna bli Readly Express eller franske Bird Parker som vinner loppet.
Om du bara får säga en häst?
– Propulsion!

Paris Turf rankar loppet Bold Eagle – Propulsion – Readly Express – Bird Parker. Outsider: Belina Josselyn.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.