Ludde vågade inte ta några risker

200

luvagrisk

Lutfi Kolgjinis matchning mot Prix d’Amerique kom av sig på tisdagskvällen.
Kort före start strök han stjärna Raja Mirchi.
Jägersros banan var tung och förrädisk menade hemmatränaren.
– Jag vågar inte ta några risken att det ska hända något nu när vi står inför så stora uppgifter.
Vädret har varit lynnigt i Malmö de senaste dagarna. Det har varit kallt och neråt tio minus vissa dagar, för att sedan ställa om till plusgrader.
Personalen som arbetade med banan på Jägersro hann inte med i svängarna.
Raja Mirchi, ett av Sveriges hopp i Prix d’Amerique i januari, skulle göra sin första start på två månader. Efter den första värmningen ströks hästen.
– Anledningen till att jag stryker min häst är att han haft bekymmer med ett framben under säsongen och jag vågar helt enkelt inte ta risken att det ska hända något i förberedelserna inför betydligt större lopp än så här, sa Lutfi Kolgjini.
Banan var rejält smetig på den sista bortre långsidan. Tjällossning menade folket på Jägersro.
Raja Mirchi var storfavorit i den inledande avdelningen. I samma lopp strök Conrad Lugauer Copper Beech på grund av banan.
Christoffer Eriksson plockade bort tvååringsstjärnan Nugget´s Face. Önas Mozart, tränad av amatören Carsten Hansson, var en fjärde häst som plockades bort av på grund av de rådande omständigheterna.

Inga problem för ”Lavecen”
Lutfi Kolgjini om banförhållandena:
– Jag tycker att de borde ha haft lite bättre framförhållning och skrapat bort leran och lagt på lite nytt material. Nu har de lagt på material på leran – och det blir ett slags gungfly som är lite halvfarligt.
Lutfi Kolgjini hade även med Lavec Kronos i loppet.. Sonen Adam Kolgjini körde och vann V65-1 med sjuåringen.
– Lavec Kronos har aldrig haft en skavank under hela sin karriär och kan till och med tävla barfota i kväll. Banan är ofarlig för honom, menade Lutfi innan tävlingarna.

Provlopp torsdag
Raja Mirchi matchas fortsatt för en start i världens tuffaste löpning. Men i stället för ett förberedande lopp på hemmaplan blir det start i Prix de Bourgogne i Paris dagen före nyårsafton. Alltså det näst sista av de fyra så kallade B-loppen inför Prix d’Amerique.
– Jag har planerat varje dag fram till 27 januari (Prix d’Amerique) så det här blev en miss i planeringen. Men nu hoppas jag att de har banan i ordning till på torsdag. Då ska jag in och köra provlopp med Raja i stället som kompensation. Och så får han gå ner den 30:e och starta i Paris, sa Lutfi Kolgjini.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Kusken som lever sin dröm
Nästa artikelV86 Solvalla 19 December 2012