Ludde varnar kraftigt för Joke Face inför Åby Stora

78

jokeproblem

Joke Face är inte speciellt hårt betrodd i Åby Stora Pris.
Men Lutfi Kolgjini varnar kraftigt för sin sjufaldige miljonär.
– Han är med och strider om segern. Så känns det i jobben i alla fall, säger Ludde.

Det var egentligen meningen att Joke Face hade avslutat tävlingskarriären i fjol höstas. Beslutet var taget och det var meningen att han skulle ägna sig åt avel istället. Men Lutfi Kolgjini och sambon Anna Svensson tyckte att deras derbyvinnare var så pigg i hagen att de ville börja träna igång honom igen. Joke Face gjorde comeback för snart två månader sedan och vann direkt i ett dagens dubbel-lopp i Halmstad. Han slog då bland annat Solvato från ledningen. Därefter var det meningen att elittravaren skulle startat i det finska storloppet i Mikkeli men en halsinfektion stoppade hästen den gången.

”Rycker skorna direkt”
Nu är han fit for fight igen och är ett outsiderbud i Åby Stora Pris. I det första heatet har Joke Face spår tre och i det andra heatet spår sex.
– Joke Face (V75-1 och V75-5) är naturligt startsnabb och jag ska köra till direkt för att komma till ledningen. Åtminstone i det första heatet men sedan i det andra är det alltid svårt att sia hur man ska lägga upp det. Allt beror på vad som händer i det första heatet och det är omöjligt att veta innan, säger Lutfi Kolgjini.
– Jag tänker i alla fall rycka alla skorna på honom direkt i det första heatet och det blir barfota runt om även i det andra. Hästen har tränat mycket bra efter förra starten och som han känns i jobben så strider han om segern.

”Såg bättre ut än någonsin barfota”
Lutfi Kolgjini tränar även October Kronos, som är favorit i V75-6. Hästen vann enkelt i ett billigare lopp senast var dessförinnan inte frisk när han startade i V75.
– Vi tyckte att hästen såg bättre ut än någonsin senast när han gick barfota runt om. Han vann med gott om krafter kvar och hade bara gått ett lugnt jobb efter Axevalla så han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Nu är det spår långt ut bakom bilen men hästen är startsnabb och vi får se hur Adrian ska lägga upp det. Men jag tror nog att han kommer att ladda från start, säger Lutfi Kolgjini.

Tror på bra chans
Sonen Adrian Kolgjini, som medverkade i tv-sändningen V65 direkt och programmet Vass eller Kass under fredagen, meddelade där att det blir full gas från start och att han kommer att köra mot ledningen, trots att han var medveten om att det finns flera startsnabba hästar invändigt. Adrian meddelade också att han trodde på bra chans att vinna loppet.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNy starttid för V86 och Onsdag Xpress
Nästa artikelV75 resultat lördag 16 augusti 2014 från Åby

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.