’Luddes stjärna är en given spik’

32

Inför årsdebuten lovade Lutfi Kogjini ­seger.

Like a Star vann överlägset och nu säger Ludde att hästen känns ännu bättre.

Spiken är given och smällkaramellen hittar vi i avslutningen där Dragster kan leda runt om.

LÄS OCKSÅ ”Usla favoriter – spelbara skrällar”  Tipset: Så vinner du 15 miljoner  

Dags för andra omgången av Grand Slam 75 och dagens tävlingar i Halmstad kryddas av en jackpott.

I förra veckan läste jag ett ruggigt klartecken i V75-Guiden av Lutfi Kolgjini. Jägersro­tränaren sa inför Like a Stars års­debut att hästen kändes fantastiskt fin och utan att veta motståndet trodde han bara att det var slut.

Like a Star vann överlägset och när jag pratade med Ludde häromdagen sa han att det fanns krafter kvar och att hästen kommer att vara ännu bättre den här gången.

Kolgjini säger till ATG:s Nyhetsbrev att ”det är bara för lille Kevin att spänna fast säkerhetsbältet och köra”.

Med tanke på vilken fantastisk form Ludde har på sina hästar överlag finns det ingen anledning att gardera. Speciellt som ­Like a Star är snabb ut, kommer att köras offensivt och det knappast är någon som svarar när Kevin ställer frågan om att överta.

Jag är mycket imponerad över hur ­Luddes hästar ser ut för dagen och de levererar suveräna insatser. I dag lär det komma en till.

Inget spjut ut

Jag var väldigt nära att även spika Rubacuori Alca som har imponerat stort i tre raka segrar, varav de två ­senaste i V75, försök och final. Hästen är dock inget spjut från början och från innerspåret lär han bli över från start. Hittar han ut i ett slagläge och får chansen är det goda möjligheter att krossa alla över lång distans.

Han får därför sällskap på kupongen av Vice President som det låter bra på från Veijo Heiskanen.  Åbytränarens hästar har gått bra de senaste veckorna och Vice President tränar starkt inför sin comeback. Vann från dödens i andra starten för Veijo och att hästen nu kan tävla barfota runt om är ett stort plus.

 Det härliga Grand Slam-draget hittar vi i avslutningen där Dragster kan blåsa till samtliga – både från början och till slut. Hästen återkommer efter en vinterträning och rapporteras träna starkt inför årsdebuten.

Han är katapultsnabb från början och Roger Malmqvist lär ladda mot täten. Väl medveten om att det är kvicka hästar innanför, där kanske Volontary Simplcty är snabbast, tror jag att ­Dragster pressar sig till täten i ett tidigt skede.

I skrivande stund är hästen spelad till fem procent på insats­fördelningen vilket är mumma. Kom igen nu ”Malmen”, spets och slut på en härlig skräll att ta betalt på.

 En annan av mina skrällar i omgången hittar vi i GS75-3 där det kan vara dags för Dino Baggio att ta sin första seger. Hästen har nu gjort två lopp efter långt uppehåll och avslutningen senast var det inget fel på, där han hamnade långt bak men gick bra till slut.

I ett öppet lopp kan han mycket väl vara vinnaren och han är bortglömd just nu och bara sju procent på insatsfördelningen.

 I GS75-inledningen heter min vinnare New Moon Pellini efter dennes starka spurt senast som tvåa.

Det låter lite extra bra från stall Untersteiner och med tanke på att favoriten Flirt Fortuna var blek senast och att Brosa Am har iskallt läge kan det gå vägen.

LÄS OCKSÅ Kevin Oscarsson: ”Förståelse för de som spikar”  

Untersteiner fuskar inte

 I den fjärde avdelningen blir jag inte förvånad om Dynamite Diablo bara blåser till dem i sin årsdebut. Det är en fin häst som har inlett lovande och Peter Untersteiner är ingen som fuskar med träningen.

 Favoriten Gizmo de Veluwe i den femte avdelningen imponerade i årsdebuten då han från dödens plockade ner ledande Master­glide den sista biten. Senast blev det galopp men felfri är det givetvis bra chans. Han får dock sällskap av ett gäng, där ­Magnifik Coktail är en tidig utmanare.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 4, 2, 8 (3, 1)

GS75-2: 7 Like a Star (6, 3)

GS75-3: 6, 7, 10, 8 (3, 2)

GS75-4: 10, 4, 3 (9, 8)

GS75-5: 6, 2, 9, 7, 5, 8 (3, 10)

GS75-6: 1, 3 (4, 6)

GS75-7: 7, 1, 2 (8, 3)

1 296 rader/1 296 kronor

 

Grand Slam 75 från Halmstad sänds i TV12 med start 15.30. Spelstopp: 15.50.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
’Luddes stjärna är en given spik’

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.