Resultat och eftersnack V75 Bollnäs

59

eftersnack v75 bollnäs

Att tävlingarna sköts fram till kvällen spelade ingen roll.
Det opassande startspåret kunde inte heller fälla honom.
Fenomenet On Track Piraten bärgade på lördagskvällen sin 24:e seger i V75.

Ett strålande vårväder med solsken och plusgrader var mer än vad banan i Bollnäs klarade av. På ett ögonblick förvandlades det fina banunderlaget till en otjänlig sörja och tävlingsledningen tvingades senarelägga tävlingarna. När temperaturen sjönk framåt kvällen blev banan som genom ett trollslag perfekt och i strålkastarnas sken var det Rättviks stolthet On Track Piraten som stod i centrum.
– Jag har inga ord för det här, det är underbart, sa Johnny Takter och han var inte ensam om att imponeras av den mäktige dalahästen.
Precis som många tipsexperter varnat för kunde innerspåret ställa till det och On Track Piraten fick backas nästan sist innan han kom ut i andraspår. När hästarna kom upp för varvning hade han rundat fältet i tredjespår och landat utvändigt om ledande Poochai. Den senare gjorde också ett jättelopp och bjöd strid hela vägen, men strax före mållinjen satte On Track Piraten huvudet först på klasshästens vis.
– Han är först ändå…och han vet om att han ska vara först. Det är fantastiskt! Han är heroisk! sa Johnny Takter.
I och med segern delar On Track Piraten andraplatsen i varmblodens V75-maratontabell med Duke Iran. Nu fattas bara tre pinnar upp till ledaren Callit på 27 segrar.
– Det är väldigt hedrande att kunna vara med bland de där hästarna, sa On Track Piratens tränare Hans R Strömberg.

Kallblodig norrman krossade
On Track Piraten var megafavorit på V75-spelet och det borde även norske gästen Myhreng Jerker ha varit. Den sexårige hingsten har potential att bli en maktfaktor i den äldre eliten. Det visade han när han från dubbla tillägg kördes fram till positionen som första häst i andraspår, krossade ledaren och stegade undan till ohotad seger.
– Han är en häst som jag egentligen har matchat för att han ska bli bra som äldre. Hälsan är god och jag tror att han kommer gå bra framöver, sa Olav Mikkelborg.

Missade chansen att köpa
I diamantstoets försök tog Guinea Boko en imponerande seger. Tränaren Lars-Göran Söderberg satt i sulkyn och han sände fram till positionen utvändigt om ledaren redan på den första bortre långsidan. Därifrån stegade sedan stoet undan till säker triumf med krafter i behåll.
– Hon är jättefin nu. Alla bitar håller på att falla på plats, sa Söderberg som äger den högkapabla fyraåringen själv.
– Jag bjöd faktiskt ut 20 procent på henne i går men de ville pruta och det går inte.
Få hästar höjer sig så mycket när de får springa utan skor som Ajlexes Cubano. Barfotadansande stack han till ledningen i silverdivisionen och därifrån vann han i utklassningsstil med Tomas Pettersson i sulkyn.
– Det är helt otroligt! Han är v-ä-l-d-i-g-t mycket bättre utan skor, underströk tränaren Anders Jonsson.
Ledningen från start till mål var segerreceptet även i klass II. Veijo Heiskanen visste vad han gjorde när han köpte Mitica från Danmark för ett par månader sedan. I andra starten för sin nye tränare utklassade det sexåriga stoet motståndet.
– Det var trimmat och klart! En av mina enklaste V75-segrar på väldigt länge, sa kusken Kaj Widell.

Jackpot på lördag
I silverdivisionen drog Robert Bergh-tränade favoriten Digital Archive längsta strået efter en rafflande upploppsstrid med Cash A Cheque Em.
– Han var slagen mitt på upploppet men kontrade. Jag skulle nog ha ångat på lite tidigare, sa segerkusken Kim Eriksson.
Omgångens enda riktiga skräll kom i det avslutande klass I-försöket där Timo Nurmos-tränade Linus Boy (Johnny Takter) var ensam på plan efter att favoriten Man At Work galopperat i ledningen.
Det gjorde att sjurättsutdelningen orkade upp till 4 465 kronor. Sex rätt gav 51 kronor och femrättspotten (22 095 836 kronor) går vidare till nästa veckas norsk-svenska omgång på Momarken.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.