Lugauer varnar för skräll!

400

lugauer 29 december

Efter lördagens finalseger i V75 med Calvin Borel kan stallet slå fjolårets rekordsiffror.
Inför V75 i Halmstad kan det bli nya framgångar för Conrad Lugauer som varnar kraftigt för en av sina hästar.
– For Pleasure As var superbra senast. Han är underskattad och i mina ögon kan han absolut vinna, säger Lugauer.

Jägersrotränarens hästar har sprungit in 7,1 miljoner kronor i år. Med ett par dagar kvar finns chansen att toppa fjolårets notering på 7,3 miljoner inkört, vilket också är rekord för Lugauer.
– Jag är både nöjd och inte nöjd med året. Vi har jobbat mycket och vi har jobbat bra men vi har även haft stolpe ut. Flera av årgångshästarna tappade mycket under säsongen där framförallt Spartan Kronos blev skadad. Unghästarna som skulle springa i Tyskland var inte färdiga och fräscha så det saknas en miljon i kassan, säger Conrad Lugauer.
Ditt superlöfte Spartan Kronos har inte startat sedan Sprintermästaren. Hur är dagsläget med honom?
– Spartan Kronos är helt underbar just nu. Han joggar bara än så länge efter sin skada men har aldrig känts så här fin. Jag märker att han mår bra och det har han gjort länge. Vi ska börja med intervaller och heatträning efter nyår och sedan ska hästen var färdig för start i mars.
– Han har haft bekymmer med ett framknä och en kota men nu ser det riktigt bra ut. Han har fått gått om tid att läka ut skadan och vi har goda förhoppningar om att det ska hålla nu när hästen har blivit äldre och stabiliserat sig mer i kroppen. Det är den bästa hästen jag har tränat, säger Lugauer.

Väl förspänt inför 2016
Conrad Lugauer har 73 hästar i träning och ser med tillförsikt fram emot 2016. Han påpekar också sina fina resultat med unghästarna under året och tycker sig ha väl förspänt inför nästa säsong.
– Vi har många hästar i träning men om man ser till de stora killarna är det bara hälften så mycket som de har. Antalet är inte viktigast för mig utan det är kvaliteten. Vi har många fina hästar, både två- och treåringar. Av våra 13 treåringar i år så har elva av dem vunnit lopp. Sedan har vi tunga vapen till nästa år med Calvin Borel och Spartan Kronos.
Vad blir nästa uppgift för Calvin Borel efter finalsegern i Silverdivisionen i lördags?
– Han har ett fint lopp i Paris på söndag i nästa vecka. Ett lopp över 2700 meter som passar bra och där kommer han att starta.

”For Pleasure As helt underbar – bortglömd”
Innan dess väntar bland annat V75 i Halmstad under tisdagskvällen. Conrad Lugauer har tre hästar till start på V75 och varnar framförallt för en av dem.
– For Pleasure As (V75-1) var helt underbar senast i första starten efter tre månaders uppehåll. Han gick superbra, under 1.10 sista femhundra och 1.10,8 sista varvet. Normalt går han framåt med det loppet i kroppen och sådana rejäla hästar som han är brukar bara bli bättre och bättre.
– Jag tycker att han är bortglömd i tipsen. Man ska tänka på att han under året har krigat mot topphästar som Mellby Viking och Alfas da Vinci. Han är underskattad och några sådana djur är inte med den här gången. Jag vill blanda mig i segerstriden och hästen är förberedd för det. Det är en jättefin häst som har banrekordet på Jägersro med 1.14 över 3100 meter voltstart och som även har sprungit 1.09 på kort distans.I mina ögon kan han absolut vinna det här loppet och han är värd en varning, säger Conrad Lugauer.

”Inte sämre än någon annan”
Vad säger du om dina övriga två V75-hästar?
– Vergilius Boko (V75-2) var fin i två raka segrar men senast blev han störd och fick ett helt omöjligt lopp. Hästen har fortfarande inte fattat vad det handlar om och han leker faktiskt mest och tar inte tävlandet på allvar ännu. Men det kommer snart för han utvecklas hela tiden och blir bättre och bättre. Men i V75 krävs det allvar och professionell inställning om man ska vinna och därför ligger jag lågt med vinstchansen. Jag vill ändå ha sagt att hästen i grunden inte är sämre än någon av de andra han möter och han har talang för att vinna ett sådant här lopp men han är rätt så sen i huvudet än så länge. Vi ändrar lite nu och plockar bort öronkappan så att han hör lite mer och jobbar mer framåt.
– Brianna (V75-4) var jag lite bekymrad över senast då hon var för ivrig och inte alls lyssnade på mig. Hon har galopperat två gånger i rad men har känts fin och gått bra efter galopperna. Näst senast var hon jättebra som fyra efter galoppen. Jag måste först och främst inrikta mig på att köra felfritt och går hon iväg är hon kvick ut. Hästen kan springa 1.15 över distansen i voltstart och håller hon sig på benen är hon inte borta. Hon får ses som en outsider.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBold Eagle överlägsen
Nästa artikelFem tippar V75 till Romme 2 januari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.