Lunchdubbel Färjestad 19/5-2014

192

LUNCHDUBBEL

 

Färjestadtravet får inleda Elitloppsveckan men som tur är håller de tävlingarna högre klass än dessa. Men det är ju så det ska vara. Klassen på loppen kan inte vara av topprang hela tiden. Även de med lite sämre kapacitet ska få vara med och tävla. Det tycker jag är viktigt och faktiskt lite av en hörnsten i den svenska travsporten. Så ibland när man klagar på loppens klass så ska man inte glömma att det finns någon som tränar och sköter om hästarna och i deras ögon är det världens bästa häst som de i många fall inte ens skulle byta bort mot en häst från den yppersta eliten.

LD-1 stänger jag med tre hästar. 1 Explosive Zon, 5 On Track Piraya och 10 Kosmonaut Broline. Kanske är On Track Piraya en spik då jag blir lite överraskad om inte Goop Jr. får överta spets från Goop Sr. Men jag kan ha fel och skulle det bli lite fart på loppet så kan Nicklas Benzon dyka upp med Kosmonaut Broline.

I LD-2 chansspikar jag 5 Cutting Edge som sedan en dryg månad tillbaka tränas i Norge. Kan dock inte hitta vem det är som tränar. Jag är inne på att han i händerna på Björn Goop kommer svara för en rejäl prestation här och jag får känslan av att han bara vinner.

LD-1: 1,5,10
LD-2: 5 Cutting Edge
Min raka LD: 5-5
Min roliga LD: 1-5

Varför Stefan Melander åker till Färjestads lunchtrav med två starthästar vet jag inte men det känns onekligen som att man bör passa dom. 11 Digital Display i V4-1 har ett krångligt läge men loppet är över 2640 meter så ”Tarzan” hinner nog köra fram till dödens och sätta klorna i dom.
Melanders andra häst startar i V5-2.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelResultat V75 Gävle: Truculent klar för Elitloppet!
Nästa artikelSebastian K vann på 1.08,6!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.