Lunchdubbel Solvalla 14/3-2014

707

LUNCHDUBBEL

Med lite flyt så blev torsdagen en riktigt bra tippardag. Visserligen gick inte LD in på Örebro men ändå nöjd med att Sauveur vann. Det var ju dock lite tur inblandat när Regent Zet galopperade på upploppet i ett läge när det såg ut som att han var klar vinnare. Två riktigt bra insatser var det av både Sauveur och Regent Zet.
DD:n satt däremot på Åby. New Moon Face blev struken och kvar fanns min raka DD med Daryl Boko mot KLM Buymethemoon och den satt som en smäck till fina 20,44 gånger degen. Bra odds på den komben. Och dessutom vann Nelle Pride V64-2, streckad på 4% och 20,60 i vinnarodds. Gött mos! som vi säger här på västkusten 🙂 Hoppas tipparformen håller i sig.

LD-1 är ett småtrevligt sprinterlopp där jag ger tipset till 3 Atomic Rapida som jag tror och hoppas sitter i spets. Jag tror Jorma kör hela vägen och det kan hålla. Men ingen spik utan jag fyller på med en kvartett bakom. 2 Quite A Fall gör comeback och han är inte så tokig. Sitter bra i andraspåret och kommer säkert spurta till sig en bra placering.
9 Pirro Bi och 11 Ponziopilato Stra är förhandsfavoriter och mest tror jag på Pirro Bi som ju faktiskt travat fina 10,2 över distansen. Han avslutade bra senast och felfri slutar han långt fram.
Min luring från bakspåret är 10 Golden Sid som gick dugligt senast utan att imponera. Formen är ett litet frågetecken men ett skrällstreck tycker jag han är värd.

2 Rayman i LD-2 har jag förväntat mig lite mer av än vad jag sett. Nu är han visserligen kuskförstärkt med Kontio i sulkyn men jag tror inte det hjälper mot favoriten 9 Venkatesh. Om Venkatesh travar hela loppet så tror jag att han tar hem detta. Tror Örjan tar en hyfsat lugn start och tar sig ut i andraspår. 1300 meter från mål vrider han på och parkerar i dödens. Därefter är det bara ren formalia innan Venkatesh och Kihlström sätter tänderna i ledaren och ser till att hen får nöja sig med andraplatsen som bäst.

LD-1: 2,3,9,10,11
LD-2: 9 Venkatesh
Min raka LD: 3-9
Min roliga LD: 2-9

V65-1 känns ganska öppet om inte 11 Maya Macau bara rundar till vinst. Jag slår ett slag för 6 Super Belle som ännu inte har någon seger efter 22 försök. Det kanske talar sitt tydliga språk men jag tycker det finns lite kvalitéer hos henne. Hon har gått några sprintlopp och nu är det dags för medel igen. Kan bli intressant.
Per Lennartsson har bra snurr på stallet just nu och 1 Andreas Boy i V65-2 har ett bra läge. Gick helt ok senast och bör vara med i segerstriden.
Blir det lite tempo på V65-4 som är ett montélopp så kan 9 Nova Race komma in i matchen. En ganska bra häst som kan avsluta starkt.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTopphästen Beanie M.M. lägger skorna på hyllan
Nästa artikelNästagångare i helgen 15-16 mars 2014