Lunchdubbel Solvalla 21/2-2014

414

LUNCHDUBBEL

4 Isinbajeva i LD-1 blev fast med rubbet senast och såg ut att vara på väg att krypa ur pälsen i rygg på vinnaren. Hon är snabb från start och jag hoppas att man testar henne i spets denna gången. Jag ger tipset till henne och ratar den andra Roger Walmann-hästen, 6 Fortune Again. Vill däremot ha med 7 Rebellion som har bäst kapacitet men som sällan använder den. Lite förvånad att han är favorit på V65 men det kanske är fler som tänker som jag, att det inte behöver vara negativt att han haft ett litet uppehåll och dessutom får Kihlström i sulkyn igen. Brukar han sig för fullt så slår han detta motståndet hur Örjan än kör.

LD-2 är ett hyfsat öppet stolopp men jag tror att vinnaren heter 2 Nocturn Broline. Löser hon bara andraspåret så tror jag att Nocturn Broline och Oskar Svanberg sitter i spets efter 500 meter och sedan blir ekipaget svårslagna. Det finns ett par tuffa utmanare som står med 20 meters tillägg men de har lite knepiga lägen. 12 Fiddelina Fighter brottas med ett femtespår medan 14 Rosy Cheeks har springspår med springband vilket inte alltid är en fördel och det finns risk att bli hängandes i spåren. Dessutom har jag fått en liten känsla av att Rosy Cheeks trivs bäst med att vara med där framme direkt men samtidigt så är hon fortfarande ganska grön och under utveckling.
Jag tycker det finns en vass outsider i 13 Piggybank och skulle Tobbe Jansson hamna bra på det så kan hon springa in på en plats och strular det för Nocturn Broline där framme kan Piggybank vara en rensare.

LD-1: 4,7
LD-2: 2 Nocturn Broline
Min raka LD: 4-2
OutsiderLD: 4,7-13

Spelar ni V65 så har jag ett par intressanta drag. I V65-3 tycker jag att 6 Golden Boy ska passas. Det är en svår herre som nu testas i monté för första gången och då får Sveriges kanske bästa ryttarinna Åsa Svensson i sadeln. Har bra fartresurser och kan överraska här.
V65-4 tror jag att 1 Fredricks Laukko och Örjan Kihlström leder runt om. Var inte till sin fördel i slutet av 2013 och återkommer nu. Har fin kapacitet och är inte så tokig från start. Håller man upp spets är mycket vunnet och då tror jag han blir svår att passera.
I samma lopp startar 6 Frozen Cheesecake (en förbaskat god dessert förövrigt) och hon är helt ostreckad. Jag tänker testa en tvilling med henne som u-häst mot Fredricks Laukko och 9 Up To Belle och 10 Liberty Federal. Räknar iskallt med att få rätt så smaskigt odds om den skulle gå in. Frozen Cheesecake är inte så tokig och kan dyka upp på en plats.

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet