En andraplats värd en kvarts miljon för Piraten

285

image-1

En andraplats värd en kvarts miljon kronor.
On Track Piraten imponerande tvåa på Vincennes.
Svenske mästaren On Track Piraten var på torsdagen mycket nära ännu en svensk triumf på den franska nationalarenan Vincennes.
Dalahästen, som tränas av Rättviks Hans R Strömberg, spurtade vasst till andrapriset i Prix du Plateau de Gravelle värt knappt 250 000 kronor.
– Vi siktar på en start till här nere om han kommer med 1 mars, sedan åker vi hem och satsar mot den svenska storloppssäsongen, säger Hans R Strömberg.

Berömde kusken
Erik Adielsson körde On Track Piraten och från ett bakspår bakom startbilen hittade han bra ryggar och det svenska ekipaget följde med som trea i tredjespår på bortre långsidan. In mot upploppet hade favoriten Triode de Felliere ett klart grepp men jagades av Une Fille d’Amour och On Track Piraten. Sista biten blev rafflande, favoriten stumnade och överraskningen Une Fille d’Amour vann knappt före On Track Piraten.
– Jag tycker hästen gör det jättebra och han som kör är inte så tokigt han heller. Han är lugn och fin, Erik. Han hade ett svårt utgångsläge men löste det jättebra, berömde Hans R Strömberg.
Förstapriset var 446 000 kronor och segertiden för Une Fille d’Amour blev 1.11,2 över distansen 2100 meter, autostart. On Track Piraten noterades för tiden 1.11,3.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Solvalla 21/2-2014
Nästa artikelD.D – Bergsåker Fr 21/2 – 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.