Lunchdubbel Solvalla 23/5-2014

213

LUNCHDUBBEL

 

Så var den då här, E-helgen! Hur underbar är känslan när lunchtävlingarna på Solvalla inleds på fredagen! Det är ju det här man går och väntar på hela vintern. Härliga lopp hela helgen som går i mål med finalen av Elitloppet. Nu åker vi 😀

I LD-1 tror jag att våra grannländer kan ha vinnaren. 1 Tip Esterel och 2 Lionel NO tycker jag båda gjorde bra insatser vid deras senaste starter på svensk mark. Lite osäker på startsnabbheten men jag tror de kan öppna dugligt. Vill dock ha med en tredje häst, 7 Jens Patrik. Han gör årsdebut här men jag räknar med att Nurmos har vässat honom inför detta och Jens Patrik är en häst med rätt så hög kapacitet.

LD-2 är ett rätt så bra stolopp där jag tror det kommer gå undan. 1 Cherry Chapstick är ok från start men kanske får svårt att svara upp ledningen. Skulle hon lyckas med det är jag inte förvånad om det räcker hela vägen. Bakom streckar jag två tuffa ston: 5 Caramella BF och 11 Keeping Julia. Caramella BF har formen på topp och svarade för ett riktigt bra lopp senast, tidigt bud. Keeping Julia har lopp i kroppen och den här damen kan gå en tuff slutrunda och dessutom ha lite torrt spurtkrut. Blir lite besviken om hon inte slutar bland de tre.

LD-1: 1,2,7
LD-2: 1,5,11
Min raka LD: 1-1
Min roliga LD: 7-1,11

Det ska naturligtvis mycket till för att 8 Canal Skater ska vinna V65-1 men han är en bra häst i grunden och senaste loppet kändes lite som att han är på G mot formen. Skrällvarning.
I V65-2 tror jag mycket på 4 Gameplayer. Gick 12,0 sista 800 senast bakom omöjlige Jeppas Maxi (som ju mosade motståndet på V75 förra lördagen). 3 Alvena Take It utmanar tidigt bakom.
2 Ille Faciet i V65-3 gillar jag. Perfekt läge och får han inte gå i dödens så tror jag han kommer spurta till vinst. Men 8 Digital Control utmanar tidigt och 9 Ranch Nero tror jag kan vara en luring.
9 I Am Dynamite i V65-6 har väl samlat ihop till en ny seger. Men det är tufft motstånd. 5 Umpire Sund varnade jag för vid senaste segern. Nu är det betydligt tuffare motstånd men han är inte så tokig

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens Dubbel Örebro 22/5-2014
Nästa artikelElitloppet 2014: Maven joggade runt på Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.