Lunchdubbel Solvalla 28/2-2014

454

LUNCHDUBBEL

Fredagar innebär numera lunchtrav på Solvalla, trevligt tycker jag. De fredagar jag lyckats se sändningen därifrån så tycker jag det har varit ett bra program och kul med lite improvisationsTV.

I den första lunchdubbelavdelningen ska man ut över 2640 meter och det är en del relativt orutinerade hästar där det endast är två av dem som testat lång distans förr. Jag tar med de två, 6 Sweet Soul Cake och 11 Quomodo. Mest tror jag på Quomodo som verkligen inte är någon sköntravare men han går hela vägen in i mål och blir det inte alltför rask avslutning så kan han vara med och kriga.
Tipset ger jag dock till 1 Gigant Sjöhammar som jag tror har en chans att svara upp ledningen. Jag får intrycket att Gigant Sjöhammar är en lite småtrög herre som inte (ännu) är så snabb i benen och den långa distansen kan nog passa honom.
Tar även med 3 Rayman som vet var mållinjen ligger och får han ett lopp på rulle så har han en vass speed.

Lunchdubbelns andra avdelning tror jag står mellan 1 Mellby Ametist och 3 Rosy Cheeks. Min känsla är att Björn Goop kan hålla upp innerspåret med Mellby Ametist och då lär han väl köra där och då är hon hästen att slå. Jag vill inte ta båda hästarna utan spikar Mellby Ametist och hoppas att hon håller hela vägen. Rosy Cheeks är en tuff motståndare men är mindre rutinerad och det hoppas jag fäller avgörandet till slut.
Vill man spela tvilling eller ha med en luring så är 5 Piggybank inte så tokig. Varnade lite för henne senast och då avslutade han vasst till andraplatsen bakom Rosy Cheeks via 1.13 sista 500 metrarna på en bana som inte var speciellt snabb för dagen. Inte direkt vinnartypen men en plats kan Piggybank absolut dyka upp på.

LD-1: 1,3,6,11
LD-2: 1 Mellby Ametist
Min raka LD: 1-1
Min roliga LD: 11-1

Lycka till!

 

Föregående artikelResultat V86 2014-02-26: Full fart med Onsdag Xpress
Nästa artikelSvensk Travsport lanserar nytt antidopningsprogram