Resultat V86 2014-02-26: Full fart med Onsdag Xpress

556

image-1

Trots en del tekniska problem sköt omsättningen i höjden när ATG lanserade Onsdag Xpress.
Drygt 30 miljoner rullade genom totalisatorn på V86-spelet där utdelningen trots fyra favoritsegrar nådde 163 840 kronor.
Sportsligt lyckades Timo Nurmos bäst med en dubbel.
Två banor, åtta avdelningar och allting överstökat på 77 minuter.
Schemat höll när Solvalla och Åby samarrangerade V86-spelet i dess nya form, döpt till Onsdag Xpress.
Höll gjorde även de två inledande storfavoriterna, där danske Orali blev omgångens mest spelade häst.
– Vi skärper oss under press, förklarade Jeppe Juel som blev den förste Xpress-vinnaren sedan han resolut kört till ledningen och dragit undan i smått överlägsen stil.
40 mil i nordostlig riktning fick Timo Nurmos Miss Beniss jobba i tredjespår sista 600 meterna, men hade ändå avväpnat sina konkurrenter redan vid ingången till upploppet.
Och temat med danskt i väster fortsatte när Flemming Jensen fyrade av Roxy Hill i ett rykande upplopp och fångade in en snopen Rue de Bac som rundat fältet i händerna på Peter Ingves.

Imponerande årsdebut

Den senare tog omgående revansch då han svingade sig upp bakom Paramount i vad som kom att bli kvällens rivigaste lopp. Detta sedan Pike River svarat i spetskörningen och eldat på med brutala 1.10,6 första kilometern.
Favoriten tassade med bakom och avgjorde lätt.
– Jag är väldigt, väldigt nöjd. Att vinna på det här sättet i årsdebuten är imponerande i mina ögon. Jag har inte känt några begränsningar i honom, det är han själv och hans humör som bestämmer hur bra han kan bli, sade tränaren Carl-Otto Göransson.
Anders Svanstedt och Unique Gowan kompletterade Åby-delen och blev kvällens största överraskning efter ett offensivt upplägg.
Peter Untersteiner och Lutfi Kolgjini brände sina chanser i Mölndal, men kunde rikta blickarna mot tv-monitorn och istället räkna in varsin triumf genom Perfect Cash respektive Odd Face.
V86-raden avrundades med ännu en seger för Solvalla-dominanterna Nurmos/Jorma Kontio när Disney Tooma blixtrade till efter sen lucka.

Tekniska barnsjukdomar
Sportsligt en prickfritt genomförd kväll alltså, däremot drabbades det nya tv-formatet av en barnsjukdom när nyheten med virtuell mållinje föll bort inledningsvis.
– Tyvärr inledde vi med ett tekniskt magplask för vår virtuella grafik som inte fungerade i de två inledande avdelningarna. Som alltid finns det saker att putsa på efter en premiär, men som helhet tycker jag att det var en rapp, snygg och modern tv-sändning.
– Dessutom verkar ”klickbara värmningar” ha varit en populär nyhet av vad jag sett på sociala medier, säger Pär Carlsson, exekutiv producent på Kanal 75.
Kvällens största spelvinst gick till ett andelssystem inlämnat på Ica Maxi Alingsås som drog in 1 152 805 kronor.
– Roligt att det blev vinstregn över hela Sverige, från Malmö till Skellefteå. Att det dessutom var några Harry Boy-vinster gläder oss extra, säger ATG:s marknadsdirektör Kent Öhlander, som emellertid också hittade saker att förbättra:
– Tyvärr hade vi en del tekniska problem på atg.se. Dessa kommer att åtgärdas omedelbart och vara borta till nästa vecka. Annars är jag glad att vi har klarat av premiären och att det nya upplägget i det stora hela blev gott mottaget. Det ska bli kul att läsa de nya startlistorna i morgon eftermiddag.
Då blir det Jägersro som gör Solvalla sällskap som V86-arrangör.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelCaballion byter tränare och stannar i Frankrike
Nästa artikelLunchdubbel Solvalla 28/2-2014