Maharajah klar för sitt fjärde Prix d’Amerique

221

majaklar

Efter måndagens träningspass med Maharajah lämnade Stefan Hultman definitivt besked.
Det blir start även i årets upplaga av Prix d’Amerique.
– Eftersom inget verkar negativt så kör vi, säger Hultman.
Maharajah är en av 24 hästar som är anmälda till världens tuffaste travlopp. På söndag smäller det på Vincennes-banan i Paris och Maharajah är den enda svenska hästen som finns med i jakten på förstaprisets 4,5 miljoner kronor. Det var länge oklart huruvida det skulle bli något blågult deltagande i årets upplaga, med anledning av Maharajahs bleka insats senast på Solvalla. Men efter ett träningsjobb under måndagen på Ekerö utanför Stockholm lämnade tränare Hultman ett positivt besked.
– Som alla såg var Maharajah lite sämre i senaste starten. Vi misstänker att det var banan som inte passade honom då han sprang och slirade i snömodden som var då hans lopp gick. Hästen är kollad av veterinär men vi har inte hittat några fel. Han har också varit pigg och fräsch i lugna träningsjobb på skogsslingan. Eftersom inget verkar negativt med Maharajah så kör vi mot Prix d´Amerique på söndag, säger Stefan Hultman till travkompaniet.se.

”Annorlunda upplägg i år”
Det blir fjärde starten Maharajah gör i Prix d’Amerique. Efter att ha blivit tvåa bakom Ready Cash 2011 så blev han fyra 2012 och oplacerad 2013. Stefan Hultman utvecklar sina tankar på Travkompaniets hemsida.
– Det kommer att bli ett lite annorlunda upplägg i år. Inom de närmaste dagarna kommer Maharajah och Lisa att åka ner till Paris och de kommer att komma fram lite senare än vad de gjort tidigare år. Han är tränad och klar när han kommer till Paris och är redo för loppet så det blir inga träningsjobb där inför söndagen, berättar Stefan Hultman.
– Det är förstås väldigt häftigt att Maharajah på söndag kommer att göra sin fjärde start i Prix d´Amerique. Det ÄR verkligen världens tuffaste travlopp och det är ingen tillfällighet att fransmännen oftast står som vinnare. De har hästar som är framavlade att klara tuffa 2 700 meter på Vincennes. De är dessutom mästare på att köra preparé inför loppet. Det är bara att hoppas på att det får klaffa lite den här gången för ”Marre”. 2011 när han blev tvåa, fick han stryk av en bättre häst. Men både 2012 och 2013 så blev det fel för honom och det går inte att vinna Prix d´Amerique efter de loppen han fick då.

”Inte helt hundra på formen”
Stefan Hultman vill dock påpeka att han inte är helt hundraprocentigt säker på Maharajahs form efter det senaste loppet.
– Jag hoppas att ”Marre” är lika fin på söndag som han var vid segern på annandagen. Men det är klart att jag inte är helt hundra på formen efter senaste starten. Vi vet att Maharajah trivs extremt bra på Vincennes och om banan blir bra så kommer han förmodligen att tävla barfota den här gången och så hoppas vi på att det blir en bra effekt på den balansen, säger Stefan Hultman.

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet