Maharajah kommer inte att delta i Olympiatravet

263

maharajah olympiatravet

Det kommer att dröja innan publiken får se Maharajah på banan igen.

Stjärnan kommer inte till start på fredag och får dessutom stå över Olympiatravet.
Kretsen kring hästen vill inte chansa och låta Prix d’Amerique-vinnaren både avla och tävla.

Solvallatränaren Stefan Hultman gick ut med nyheten om Maharajah på ägarna Stall Travkompaniets hemsida på onsdagen.
Ingen start i Bollnäs på fredag, ingen start i Olympiatravets final 26 april på Åbytravet där nioåringen enligt planen skulle ha försvarat fjolårets seger.
Maharajah är en populär avelshingst och ska serva 200 ston under säsongen. Parallellt med avelsarbetet har hästen tränats med sikte på en tävlingscomeback.
Enligt Stefan Hultman har Maharajah varit pigg och glad i träningen och känts fin fram tills dess att han har börjat betäcka mer.
– Tyvärr har han fått lite reaktioner av dubbelarbetet och kan därför inte starta på fredag och vi får även ställa in planerna på Olympiatravet. Det har helt enkelt blivit för stora påfrestningar och det sliter på hans kropp med att både träna och att betäcka för fullt. Han har ett sånt fantastiskt kraftfullt baksteg och det frestar på bakbenen med den ansträngningen som blir både i träningen och hoppandet när han betäcker, säger Stefan Hultman till Travkompaniets hemsida.

Prix d’Amerique 2015 i sikte
Avelsarbetet blir huvudsysslan under våren och sommaren för den svenske världstravaren.
– Även om det naturligtvis känns tråkigt just nu, för det är klart att det hade varit häftigt att vara med och försvarat vårat guld i Olympiatravet, så tycker jag att vi ser framåt. Nu laddar vi i stället om för att försvara titeln i Prix d’Amerique nästa år. Det är förstås jättetråkigt och jag förstår att många blir besvikna. Men jag får inte vara egoistisk och jag måste ta mitt tränaransvar. Nu när ”Marre” visat mig signalerna att det blir för mycket för honom, ja då är det min skyldighet att se dem och agera, säger Stefan Hultman, som hoppas på start i höst.

”Jättetrist för loppet”
Olympiatravets general Jon Walter Pedersen på Åbytravet beklagar förstås att finalen 26 april blir en attraktion fattigare.
– Det är jättetrist för loppet, Maharajah är ju en riktig folkhäst om man säger. Men det är en varelse av kött och blod och Hultman vet vad han måste göra, säger Jon Walter Pedersen.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEtt riktigt gitarrsolo från Carlos Santana ?
Nästa artikelInför V75 Jackpot Eskilstuna 12 april 2014: Gillar kortlopp!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.