Målet: Försvara titeln – i Boden

73

Propulsion slutade tvåa i Elitloppet.

Nästa mål: försvara titeln i Norrbottens Stora Pris.

– Han ska starta i Boden om han känns fortsatt bra, säger tränaren Daniel Redén.

Den riktiga duellen mellan Bold Eagle och Nuncio uteblev i finalen av Elitloppet. I stället kunde 10-årige Timoko skrällvinna med Björn Goop i sulkyn.

Tvåa i loppet slutade Daniel Redén-tränade Propulsion med Johan Untersteiner som kusk. Andraplatsen gav 1,2 miljoner kronor.

– Han gjorde ett jäkla bra lopp och såg mycket bättre ut i finalen än försöket. Det kändes som han behövde loppet i försöket för att komma igång. Han spurtade otroligt bra, säger Daniel Redén till Trav365.

”Känns som en ny häst”

Stallet har sökt formen på Propulsion efter Finlandia Ajo där hästen inte alls gick att känna igen. Då hittades inget fel på hästen av veterinärerna. Efter två tuffa heat i Elitloppet, verkar Propulsion må på topp när han kom hem igen till Daniel Redén.

– Han känns som en helt ny häst. Veterinären har gått igenom honom och han känns otroligt fin. Han hade kunnat starta redan nästa helg. Vi har sökt formen på honom, efter Finlandia Ajo gick han ner sig och var lite loj. Han var lite seg i försöket i Elitloppet, men såg bättre ut i travet i finalen. Nu har han väl vaknat, säger Redén med ett skratt.

Vad säger du om Johan Untersteiners jobb bakom Propulsion?

– Han gjorde det jättebra. Det är en en vinnarkille som alltid vill bli så bra placerad som möjligt. Han har alltid passat väldigt bra på mina hästar.

”Bra kvitto för framtiden”

Daniel Redén har redan stakat ut vägen för Propulsion. Nästa start ser ut att bli Norrbottens Stora Pris då Boden arrangerar V75-tävlingarna lördagen 17 juni.  Samma lopp i fjol vann Propulsion med en miljoner kronor i förstapris.

– Han ska starta i Boden om han känns fortsatt bra, säger Redén.

Även Daniel Redéns andra finalhäst i Elitloppet, In Vain Sund, kommer att starta på Boden.

– Han känns otroligt fin, laddad och glad. Han är under kraftig utveckling och gjorde en bra prestation. Det var ett bra kvitto för framtiden, säger Redén och avslutar.

– Både han (In Vain Sund) och ”Proppen” får kolla på den fina Midnattssolen i Boden.

Även Daniel Redéns Love Matters imponerade under Elitloppshelgen genom att vinna Fyraåringseliten.

– Han är bara fyra år och varit med i USA. Det är en stor och tung häst, en hårding. Han känns bra i hagen.

Efter segern så blickar Redén mot nästa års Elitlopp med hästen, även om det givetvis är en lång tid kvar.

– Kutar man på det sättet som fyraåring dyker alltid Elitloppet upp i tankarna. Men det är lång tid kvar. Det krävs en hel del utveckling, men han har mycket kapacitet.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet