Tränarens löfte: ”En sjuhelsikes sommar”

98

Hon krossades av Bold Eagle och missade Elitloppsfinalen.

Nu spår tränaren supertider för Delicious U.S..

– Jag tror hon kommer nå höjder som under sin storhetstid, då hon kutade sina världsrekord, säger Daniel Redén.

Hon var ett av de stora svenskhoppen i Elitloppet: det lilla superstoet Delicious U.S..

Att hon har en stor plats i tränaren Daniel Redéns liv råder det ingen som helst tvekan på.

– Hon har blivit som en dotter för honom. Det är svårt att förklara och förstå. Det är nästan så jag önskar att det gjordes någon form av realityserie för att försöka fånga den relationen, har vännen och medarbetaren Thomas Hedlund tidigare sagt till Sportbladet.

Delicious U.S. har bland annat sprungit tre världsrekord, och är innehavare av två, men de senaste åren har präglats av skador och problem med magen, vilket har varit nära att kosta henne livet.

”Selar av i vinnarcirkeln”

Inför Elitloppet träffade Trav365 Daniel Redén på stallbacken. Då hade han bilden klar för sig: seger med sitt åttaåriga sto så skulle karriären för henne vara över – på topp.

– Vinner vi så selar jag av henne i vinnarcirkeln, sa Redén då.

I försöket gick Örjan Kihlström och Delicious U.S. i spets, men krossades på upploppet av Bold Eagle, som svarade för en av tidernas prestationer i Elitloppet, genom att vinna överlägset på supertiden 1.08,4.

Delicious U.S. orkade inte stå emot och missade finalen.

Direkt efter finalmissen var Redén mindre nöjd. Han hade gärna sett att Delicious U.S. gått i rygg på Bold Eagle.

Kan bli Årjäng

Nu, efter beskeden hästen givit hemma på gården, är Redén överlycklig.

– Vi har inte vågat köra henne i botten förut, nu fick hon tömma sig rejält för första gången på två år. Hon har inte blivit trött och inte fått några bakslag, säger Daniel Redén till Trav365 och fortsätter:

– Jag har inte kunnat träna henne som de andra hästarna tidigare. Det blir otroligt spännande, hon gjorde ett jäkla strongt lopp med tanke på alla förutsättningar, och ändå hade vi skorna kvar. Det fanns inte i mina drömmar att hon skulle köra som hon gjorde, även om vi inte vann, så är det ett lopp att minnas. Hon skulle kunna springa en 8-tid i sin nästa start om hon vill.

Redén ser fram emot en sommar, där Delicious U.S. kan nå tider som i fornstora dagar. Matchningen har han dock inte helt klar.

– Det blir nog inga längre resor, utan race i närheten. Vi kanske siktar mot Årjäng där hon vann för två år sedan. Men det blir en sjuhelsikes sommar och jag tror hon kommer nå höjder som under sin storhetstid, då hon kutade sina världsrekord, säger han.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

1 KOMMENTAR

Comments are closed.