Man måste ha lite flyt, säger den lycklige vinnaren

99

lycklige vinnaren

I sista sekunden snodde han ihop ett V75-system för 108 kronor.
Mindre än tre timmar senare hade han vunnit över 20 miljoner.
Tommy Hansson från Hammarstrand hade en omtumlande lördag.
– Det är bara att konstatera att man måste ha lite flyt, säger den lycklige vinnaren.

I lördags hann inte Tommy Hansson, 65, grotta ner sig i V75 som han brukar. Han var i Stockholm dit hans ena dotter har flyttat för att hjälpa henne med fix i lägenheten.
– Vi höll på att stöka i lägenheten och hängde upp speglar och grejade när jag såg att det bara var några minuter kvar till att travet skulle börja. Då sa jag att jag måste ta och kasta ihop systemet lite snabbt, berättar Tommy Hansson och fortsätter:
– Jag hade inte sett några tips och ingenting, för det hade jag inte haft tid med, så jag tog favoriten i varje lopp och i första loppet såg jag att det var en Love You-märr med och tänkte att det borde passa ganska bra eftersom det var skitigt där uppe, så jag tog den som outsider.
Love You-märren, Loving You Deeply, vann till 90 gånger pengarna och grunden till miljonerna var lagd. Tre avdelningar senare var det dags för nästa jätteskräll och den, El Muro B.R, hade Tommy Hansson med på tre streck.
– Jag såg att John Östman körde den och emellanåt brukar han vinna när han kör hästar som han aldrig har kört förut. Därför kom han med.
Förklaringen till varför överraskningen Voulez Vous i den avslutande avdelningen också kom med på systemet är lika enkel den.
– Ove A (kusken) brukar ju alltid vinna något lopp när det är där uppe i Umeå och Skellefteå och sådär, så jag tänkte att man får väl ta med honom också, och det var ju bra.

Fick beskedet av brorsan
Men när sista avdelningen gick i mål var Tommy Hansson fortfarande ovetande om sin jättevinst. Han följde visserligen tävlingarna samtidigt som speglar och hyllor kom på plats i dotterns lägenhet, men med viss fördröjning via text-tv. Med jämna mellanrum skickade han sms till sin bror, även han travintresserad, och just som Tommy hade sett resultatet från V75-6 på text-tv ringde brorsan och frågade vilka hästar han hade med i den sista avdelningen.
– Jag sa vilka jag hade spelat och då sa han ”Men vad fan, då är det ju du som har sju rätt och har vunnit 20 miljoner”, för han hade ju sett sista loppet redan. Det var ganska kul, säger Tommy Hansson och skrattar.

Ny bil och lägenhet i solen
Tomas Ledins show på Cirkus i Stockholm var redan inbokad på lördagskvällen och till tonerna av rockikonen fick jättevinsten sjunka in.
– Det kändes bra, det kan jag lugnt säga.
Vad pengarna ska användas till har Tommy Hansson redan börjat planera.
– Jag satt och tänkte när jag åkte hem uppöver att det här är nog sista resan från Stockholm och hem med just den här bilen. Sedan har jag tre barn och sex barnbarn så det lär väl delas ut lite pengar till höger och vänster. Vi är sju syskon och de lär väl också komma och undra om inte de ska få en slant.
Siktet är även inställt på den franska Rivieran.
– Vi brukar åka ner dit lite då och då och man är alltid lika sugen på att ha en lägenhet där nere, så jag sa i går att nu blir det nog det.
Totalt gav Tommy Hanssons V75-system 20 892 965 kronor.

Tommys Hanssons V75-system:
V75-1:
 8, 14.
V75-2: 2, 5, 6.
V75-3: 2, 5.
V75-4: 3, 5, 7.
V75-5: 2, 5, 6.
V75-6: 3 Jaques Noir.
V75-7: 2, 8.
216 rader/108 kronor

Föregående artikelSkoglund: ”Jag tror det är dags för honom nu”
Nästa artikel”Kan hålla hela vägen från ledningen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.