Man Of Steel jagar årets sjunde fullträff

90

Man Of Steel jagar årets sjunde fullträff

Han duckar för hedersuppdraget att vara jultomte men delar gärna ut en sen klapp till V75-spelarna på annandagen.
Stefan Perssons stjärnskott Man Of Steel jagar årets sjunde fullträff när Solvalla arrangerar traditionsenliga V75-finaler.
– Allt verkar jättebra med honom och jag tror alltid på den här hästen, säger Halmstadtränaren.

I travbranschen går det inte att ta julledigt på samma sätt som i andra branscher. Hästarna ska fortfarande tränas och skötas om och bortsett från självaste dopparedagen tävlas det flitigt på landets travbanor under julveckan.
– Det är rätt så fullt upp med jobb hela julhelgen men vi hinner fira med mina svärföräldrar, berättar Stefan Persson, som kommer att sälla sig till de förväntansfulla barnen när jultomten knackar på dörren.
– När jag var yngre var jag alltid tomte på ett ålderdomshem på jularna men jag kommer inte att vara tomte i år. Svärfar sköter det jobbet.
Men det är inte julklapparna utan julmaten som Stefan Persson uppskattar mest med julen och på frågan vad favoriten är på julbordet levererar han en skräll.
– Jag gillar det mesta men måste jag välja säger jag grönkålen. Den uppskattar jag väldigt mycket.

Fyndade årets julklapp redan i mars
Årets finaste klapp kan man förresten säga att Stefan Persson fick redan i våras. Eller, fyndade är en mer korrekt beskrivning. Det var nämligen precis vad hand gjorde när han i mars köpte den ostartade fyraåringen Man Of Steel (V75-2) av tränarkollegan Anna Forssell.
– Min lillebror Fredrik jobbade hos Anna då och när hon skulle sälja ut lite hästar frågade jag honom och han nämnde den här. Han tyckte att hästen var fin och eftersom den inte var speciellt dyr tänkte jag att vi provar.
Åtta starter senare ståtar Man Of Steel med sex segrar.
– Man får väl säga att det har blivit jackpott. Vad som än händer var det ett lyckat köp. Men jag har gjort så många dåliga köp tidigare så det var på tiden att det blev bra någon gång, säger Stefan Persson och skrattar.

Formen på absolut topp
Man Of Steel presenterade sig för den breda travpubliken när han i sin näst senaste start gjorde V75-debut. Visserligen gjorde hans resultatrad att han var hård betrodd av spelarna men sättet han vann på överglänste alla förväntningar. Han blåste till spets, nådde 500 meter på ursinniga 1.08 och varvade på oerhört snabba 1.10,7, innan han klev undan till överlägsen seger på 1.12,2 (1 640 meter, autostart).
– Han är en jättebra häst. Hur bra får vi väl se och det gäller att han fortsätter utvecklas och går framåt hela tiden, men han har kapacitet och kunnande att gå riktigt långt, säger Stefan Persson.
Det enda som eventuellt kan oroa Man Of Steels anhängare inför starten i klass II-finalen på annandag jul är att han senast brände som storfavorit efter att ha galopperat från start.
– Det var synd att han hoppade men skulle han göra det i något lopp var det väl i det. Varför han galopperade vet jag inte riktigt men han skyggade till för något.
Man Of Steel tappade mycket på startgaloppen men avslutade sedan strålande när han gick från sjätte par utvändigt till andraplatsen.
– Han gjorde ett jättefint lopp och allt verkar jättebra med honom efter det. Han har bara joggat lite men han är fin och formen ska vara på absolut topp. Annars har jag misslyckats.

”Tror alltid på honom”
Vid försökssegern var det en överpeppad Man Of Steel och inte Stefan Persson som låg bakom de hypersnabba mellantiderna. Av den anledningen blir det öppet istället för halvstängt huvudlag den här gången. Men den så kallade jänkarvagnen hängs på igen.
– Han får öppna som han kan från sjättespåret och sedan får vi se hur det utvecklar sig. Han är inte beroende av något speciellt lopp, säger Stefan Persson och det råder ingen tvekan om att han tror väldigt mycket på sin häst.
– Jag tror alltid på honom när han startar och det gör jag nu också. Sedan är jag fullt medveten om att det är tufft motstånd och att han kan göra ett bra lopp och vara trea, men jag tror på honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.