Många Påskchanser på V75 för Veijo

42

v75 för veijo

Han har strålande form på stallet och hästarna vinner lopp i parti och minut.
Veijo Heiskanen kan mycket väl vara den som är påskhare under påskhelgen då det är många chanser på V75 för Veijo.
– Jag har flera kanonchanser, säger Veijo och avslöjar de hetaste segermöjligheterna.

Åbytränaren tog en femling förra tisdagen på Axevalla och både innan och efter det så har hästarna vunnit lopp på löpande band.
Stall Veijo Heiskanen går som tåget för dagen och han har laddat rejält inför den stundande påskhelgen.
– Hästarna är i fin form och springer bra. Men själv har jag problem med allergi och blir helt igentäppt i näsan nu när hästarna släpper vinterpälsen, säger Veijo.
Så du är allergisk mot hästar? Hur hanterar du det som travtränare?
– Ja, det har kommit på senare år. Jag tar medicin mot det och blir lite trött och sliten av medicinen. Men det får gå.

”Nästan alla har chans – Schatzi Fayline min bästa”
Veijo har tio hästar med i de dubbla V75-omgångarna under påskhelgen. På Långfredagen avgörs V75 på Färjestad och på söndagen är det Romme som står för värdskapet. Det ser ut som att Veijo kan ha en hel del godis i påskäggen att bjuda på.
– Nästan alla mina har chans och så har jag ett par kanonchanser , säger han.
Vilka är dina absolut hetaste chanser?
– På fredag är det Schatzi Fayline (V75-5) och R.K.King (V75-2).
– På söndag är det Mitica (V75-2) och Bacan Degato (V75-7.
Och vem är den allra bästa chansen, om du bara får säga en?
– Då säger jag Schatzi Fayline (V75-5).

”Jag vill inte byta häst med någon”
Här går Veijo Heiskanen i tur och ordning igenom sina V75-hästar under påskhelgen. Vi börjar på Långfredagen.
– Trecciadoro Rex (V75-1) var strålande bra vid segern senast efter en tuff öppning. Trots att hon öppnade 1.10 första varvet så vann hon åkandes. Barfota runt om fungerade bra och det blir samma igen. Formen är på topp och jag laddar för ledningen igen. Kommer vi dit så kör jag där så länge lampan lyser. Det är flera tuffa konkurrenter emot men jag vill inte byta häst med någon, säger Veijo.
– R.K.King (V75-2) var jättebra i årsdebuten då han spurtade mycket bra. Det var inte långt ifrån att han hunnit fram och hade upploppet varit lite längre hade han vunnit. Nu är det lite enklare motstånd och trots att han har bakspår igen tycker jag att det är bra chans. Han har en offensiv kusk och lär nog inte sitta fast. Det enda är att hästen blir stressad när han är ute och reser men det är inte så långt till Färjestad så jag hoppas att det ska gå bra. Han var dock nervös även senast i Halmstad.

”Springer en 1.12-tid över distansen”
– Lubeck (V75-4)
är en jättebra häst som gör årsdebut. Han är väl förberedd och jag har kört 1.16,5 över 2100 meter på ett bra sätt. Jag är mycket nöjd med hästen och tror att han gör ett bra lopp direkt. Voltstart kan vara lite chansartat men felfri kan han vara med i striden. Barfota runt om som vanligt och efter den här starten är det meningen att han ska kvala till Kungapokalen.
– Schatzi Fayline (V75-5) håller jag högt och jag hoppas att hon kan vara med i Stochampionatet i sommar och i Breeders Crown i höst. Senast blev hon fast invändigt med krafter kvar och gången innan fick hon dödens och höll bra. Hon är under utveckling och är stark och rejäl. Känns bara fin i jobben. Färjestads bana är snabb och min häst springer säkert en 1.12-tid över distansen. Hon har fötter för att tävla barfota runt om igen och det är min bästa chans.
– Trot Kronos (V75-7) gjorde ett fantastiskt lopp i V75-finalen senast och det var synd att han inte fick vinna när han var så bra. Det är en mycket stark och rejäl häst under kraftig utveckling. Han har även travat mycket bättre i de senaste starterna. Nu är distansen 1600 meter i kortaste laget men jag vill få upp snabbhet i benen på honom inför kommande matchning. Normalt blir det svårt att vinna men blir det överpace är han inte borta. Läget är bra och vi kör barfota runt om igen, säger Veijo Heiskanen.

”Kan inte tänka mig att någon tar ledningen från henne”
Om vi sedan gör över till V75 söndag på Påskadagen på Romme så har Veijo tre hästar till start. Två av dem är heta segerbud, enligt finländaren.
– Mitica (V75-2) var duktig i finalen senast då hon fick ett tufft lopp i början. Jag körde för ledningen men vi fick dödens och sedan andra utvändigt. Kaj Widell sa efter att han vann V75 med henne näst senast att det var en av de mest startsnabba hästar han kört. Allt verkar bra i träningen och hon håller jättefin form. Nu är läget perfekt och jag kan inte tänka mig att någon tar ledningen från henne. Så nu kör vi i ledningen så länge det går och jag måste tro att hon har bra chans. Det ser väldigt bra ut på förhand och det blir barfota runt om igen.
– Naglo del Nord (V75-3) har tränat bra inför årsdebuten men har dåligt läge och det är tuffa hästar emot. Jag är nöjd om han tjänar pengar.

”Barfota runt om nu – blir 20 meter bättre”
– Bacan Degato (V75-7)
var fin vid segern i årsdebuten även om det var i ett enkelt gäng. Normalt ska hästen gå framåt med loppet i kroppen och läget är bra. Nu kör vi barfota runt om och det tror jag gör hästen åtminstone 20 meter bättre. Jag hoppas och tror att han även ska bli snabbare från start när vi nu tar av skorna. Distansen har han vunnit V75 över i fjol och det ser bra ut. Jag tycker att han är en jämngod chans med Mitica, säger Veijo Heiskanen.

Föregående artikelTre stjärnor ströks – på ett par minuter
Nästa artikelFransk stjärna klar för Olympiatravet