Fransk stjärna klar för Olympiatravet

27

Den franske stjärnhästen Voltigeur De Myrt är klar för Olympiatravet.

2015 slutade hästen trea i loppet – med 1,5 miljoner i förstapris.

– Det är en speedig häst och formen är bra, säger tränaren och ägaren Roberto Donati.

Häst nummer sju är klar för finalen av Olympiatravet 29 april på Åby.

Det handlar om den 12-faldige miljonären Voltigeur De Myrt.

Under onsdagen tackade ägarna till hästen ja att starta i det svenska storloppet.

– Voltigeur De Myrt är en av de riktiga tunga hästarna i Frankrike som bara tävlar mot de absolut bästa varje gång. Voltigeur De Myrt har besökt Åby och Olympiatravet en gång tidigare, 2015, och då slutade han som trea efter en bra avslutning, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Känns jättekul”

– Hästen galopperade från start i Cagnes sur Mer senast, men tog en fin tredjeplats i Prix de France loppet innan, endast slagen av världshästarna Bold Eagle och Timoko. Voltigeur de Myrt är en spännande häst och det känns jättekul med ytterligare ett franskt inslag i loppet.

Tränaren och ägaren Roberto Donati berättar att han planerade en start i Lotterian i Italien, men väljer nu i stället Sverige och Olympiatravet.

– Det är en speedig häst och formen är bra. Den 19 april kör vi ett lopp på Wolvega för att förbereda oss för Olympiatravet. Lorenzo Donati kommer att köra, säger Roberto Donati.

Åttaårige Voltigeur De Myrt har tagit 13 segrar på 76 starter och sprungit in 1 386 867 euro, motsvarande 12 miljoner kronor.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet