Supertalangen kan vara nära start

31

I augusti 2015 köpte den före detta ishockeystjärnan Kristian Huselius Sauron Pil.

Supertalangen har dock inte kommit till start efter det.

Men nu kan det vara nära.

– Jag hoppas på det, säger Kristian Huselius till Trav365.

Den 11 oktober 2014 gjorde en då tvåårig Saurol Pil tävlingsdebut, det slutade med seger och i fyra raka starter efter det fram till juni 2015 tog han ytterligare fyra segrar.

Zola Boko-sonen blev genast en snackhäst och i augusti 2015 köptes han av Kristian Huselius.

Det var för 1,5 år sedan – och ännu har Sauron Pil inte kommit till start i Huselius ägo och problemen har varit många. Han har varit skadad och testats hos flera olika tränare.

Sedan en tid tillbaka finns den nu mera femårige hästen hos Peter Untersteiner i Halmstad och om ingenting oförberett inträffar kan vi snart få se jättetalangen på tävlingsbanan igen.

”Peter som bestämmer”

– Han gick ett snabbjobb förra måndagen, det var första för Peter Untersteiner, och han var jättenöjd då. Han har tränat på och inte missat något jobb sedan han kom till Peter och allting verkar jättebra med honom, säger Kristian Huselius och fortsätter:

– Han ska gå ett banjobb på måndag igen på Halmstad och om allting fortsätter att gå bra så blir det kvallopp efter det, han har ju inte startat på så länge så han måste gå kvallopp.

Så vad det verkar blir det start för honom snart?

– Jag hoppas det, som det verkar är det ett banjobb till, sedan kval och sedan förhoppningsvis start. Peter bestämmer givetvis, men allting verkar som sagt jättebra hittills och enligt Peter känns han fin på alla sätt och vis.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet