Månprinsen A.M. rundar av säsongen med V75

37

Månprinsen A.M. rundar av säsongen med V75

Världens bästa kallblod Månprinsen A.M. rundar av säsongen med V75 på Bergsåker på lördag och blir i vanlig ordning svårslagen i loppet Brimsguttens Minne.
– Ingenting är enkelt men vi far så klart till Sundsvall för att vinna, säger tränaren Gunnar Melander.

Det kommer att ligga runt 48 miljoner kronor i sjurättspotten på lördag och det mesta tyder på att det bara är sex lopp att lösa.
Månprinsen A.M. har 40 meter att hämta in över medeldistans i Brimsguttens Minne (V75-4) och blir återigen gigantisk favorit.
Loppet är en final i Dubbelcupen och rasens bäste har jättechans att ta hem de 200 000 kronorna som utgör förstapriset.
Senast avfärdade elvaårige Månprinsen A.M. trätobrodern Lome Brage från positionen utvändigt ledaren på Solvalla och har väl nästan aldrig setts bättre.
– Han känns riktigt fin i alla fall och är pigg och glad. Som det känns kommer han att göra ett nytt bra lopp på lördag, säger Gunnar Melander.

”Fint att träna på”
Melander har flyttat ner till Hälsingland och hyr in sig på Runemogård strax väster om Bollnästravet med sambon Annamaria Öberg.
Träningsförhållandena har varit bra rapporterar kallblodsnestorn.
– Jag tycker att allt har gått som vi har tänkt oss. Det har varit bra förhållanden och man har skött banorna väldigt fint och vi har kunnat träna precis som vi velat, säger han.
Brimsguttens Minne har man haft i åtanke en tid med hästen som får runda av säsongen efter lördagen för vinterträning. Siktet är som vanligt inställt på årspremiär runt vårdagjämningen i mitten av mars.

”Kör ju bästa hästen”
Som det låter är Gunnar Melander mest rädd för att någon av hästarna på starfållan ska hinna undan i Brimsguttens Minne. Han nämner konkurrenter som 5 Sippson och 1 Bilbo B.S.

Vid sunda vätskor ska dock Månprinsen A.M. vara mycket svår att ruska av sig.
– Om de som står start får bra löpningar utan störningsmoment är det inte så lätt att hitta igen dem. Men jag kör ju bästa hästen. Kommer vi till någorlunda så vet vi ju att han är tuff till slut och brukar vara ett par klasser bättre. Ingenting är enkelt men vi far så klart till Sundsvall för att vinna, säger Gunnar Melander.
Vädret är lynnigt. På lördag kan det lika gärna bli regn, som snö och flera minusgrader. Vid hård bana lär det behövas brodd i skorna för de flesta hästar.
– Han har ju visat att han klarar alla underlag och alla distanser, säger Gunnar Melander förhoppningsfullt inför Brimsguttens Minne.

Föregående artikelV86 Tips och Andelsspel 5 december 2018
Nästa artikelVid årsskiftet slutar Torbjörn Jansson som travtränare

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.