Marcus har feeling för System Performance i Stochampionatet

219

system_performance

Stochampionatet är givetvis höjdpunkten, när det är Extra V75 på söndag.
Stall Melander har två av favoriterna på Axevalla:
– Jag tycker att System Performance är på gång nu, varnar förstemannen Marcus Melander.

Trots stora unghästframgångar i övrigt, så har Stall Melander inte vunnit Stochampionatet… än.
Men på söndag har stallet två bra hästar i miljonloppet, med två bra spår:
4 Mousse (V75-7) var väldigt bra i uttagningsloppet. Samtidigt så är 5 System Performance, den av våra två som är lite mer gynnad av att Stochampionatet körs över lång distans säger tränare Stefan ”Tarzan” Melanders brorson Marcus.
Marcus fortsätter:
– Vi har två segerkandidater från vårt stall, men Fascination är också en väldigt bra häst. Och det finns några bra hästar till i loppet. Minst hälften av hästarna i Stochampionatet i år, har lite vinstchans, tycker jag.
Vem är först i mål av era två, då?
– Jag har lite feeling för System Performance, jag tycker att hon är på gång igen nu… men jag vill inte sticka ut hakan för mycket, då blir det väl pannkaka och tvärtom istället på söndag.
Bästa chansen på Extra V75 på söndag, totalt sett?
– Trots spåret, borde det vara 11 Democrat (V75-1) som verkligen har toppform. Han var fantastiskt bra senast.
Är det inte en spetshäst, numera?
– Hos oss har han gått i ledningen och rygg ledaren och gjort det bra. Men hos Kari Lähdekorpi var han sämre i ledningen, så jag vet faktiskt inte hur bra han kommer att vara från bakspår nu. Men som han känns i jobben så har han bra vinstchans om han får ett vettigt lopp.
3 Feedup i V75-2?
– Hon är på rätt väg och kan vara en liten outsider. Men känslan är att hon möter ett par stycken, som är för bra. Jag har egentligen ingen känsla för att hon ska kunna vinna… tar man tre, fyra streck så kanske man kan fundera på henne eftersom hon är bra i ordning.
5 True Advantage i V75-6?
– Hon ska räknas och ska streckas. Hon var väldigt bra, när hon vann i Halmstad. Men det är många som har chansen i stoeliten, även om Tamla Celeber kanske inte varit som bäst i år så ska hon alltid räknas. Det skiljer väldigt lite, melllan de bästa hästarna i det där loppet.
Om du fick en fiktiv hundralapp att satsa på någon av era hästar?
– Det är oerhört svårt. Jag tycker ändå att Democrat borde vara den allra bästa chansen, med tanke på formen. Men jag har lite feeling för System Performance också, varnar Marcus Melander.

Robert Okpu