Mats Sundin köper topphäst som ska tränas av Hultman

245

image-24

Topphästen Nimbus C.D. är såld och tränas numera av Stefan Hultman.
Enligt uppgift är det NHL-stjärnan Mats Sundin som är ny ägare.
– Det stämmer. Sundin har köpt hästen, säger flera källor till Kanal 75.

Innan derbyt såldes Nimbus C.D. till 50 procent av de tidigare ägarna Trav 1609 AB i Staffanstorp. Den nya ägaren hade även option på att köpa resterande 50 procent vilket gjordes efter finalen. Hästen lämnade Per Nordströms träning och under onsdagen kom Nimbus C.D. till Stefan Hultmans stall på Ekerö utanför Stockholm. Enligt uppgift till Trav365 och enligt flera källor till Kanal 75 så är det hockeystjärnan Mats Sundin som har köpt stjärnhästen.
– Jag har ingen vetskap om det men det blir väl officiellt i dagarna vem den nya ägaren är, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.
– Hästen är på plats och det är såklart ett spännande nytillskott. Han har visat att han matchar kultoppen på bästa sätt och är en av de bästa i kullen. Men jag har ingen uppgift på vem den nya ägaren är i nuläget, säger Berghagen.
Fyraårige Nimbus C.D. har vunnit åtta lopp på 25 starter, sprungit in 929 500 kronor och tagit rekordet 1.11,0ak vilket är noterat vid seger. Som treåring vann han uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och han var tvåa i sitt uttagningslopp till Svenskt Travderby.

Satsar hårt på Hultman
Mats Sundin har vid flera tillfällen köpt hästar för höga belopp på auktioner och är via sitt bolag Droad AB i Stockholm ägare till ytterligare tre hästar som finns i träning hos Solvallas Stefan Hultman. Två ostartade tvååringar, Atomic Rain och Farmer Jack samt fyraårige Le Lahar som har vunnit tre lopp och tjänat 70 700 kronor. Stall Droad AB är även ägare till ettårige hingsten Bourbon Rain.
Tidigare har Mats Sundin ägt hästar som exempelvis stjärnan och avelshingsten Rotation, som sprang in 9,7 miljoner kronor och den ägde han ihop med bland annat Hardy Nilsson. Sundin har även varit delägare i Photo Maxx som var i träning hos Jimmy Takter i USA och vann flera större lopp och sprang in över 500 000 dollar.
Kanal 75 har sökt både Mats Sundin och Stefan Hultman.

Michael Carlsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSkrock och nerver inför Kriteriet. Vem? Jo Al Dente!
Nästa artikelSkrällköpare på Kriterieauktionen!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.