Mattias Djuse är inne på sitt tredje år som proffstränare

176

Mattias Djuse är inne på sitt tredje år som proffstränare

Nästan en miljon kronor.
Med så mycket har Solvallatränaren Mattias Djuse redan passerat förra årets siffror.
På söndag kan framgångarna fortsätta när han tar ut två hästar i GS75 på hemmabanan.

Mattias Djuse är inne på sitt tredje år som proffstränare och med dryga 4,6 miljoner kronor inkört i år tar han plats som nummer 23 i den allsvenska tränarligan. Ännu finns både tid och lopp kvar för ytterligare putsning av siffrorna och avancemang i tränarligan.
– Vi får vara rätt nöjda så långt. Vi passerade redan för ett tag sedan förra årets resultat och ett av målen är att ständigt förbättra siffrorna. Det är några stora lopp kvar och klaffar det där kan det bli bra med pengar men vi får se, summerar tränaren som förra året utsågs till Årets framtidsnamn av Solvalla för sin starka start på karriären.
En av årets större segrar kom för mindre än en månad sedan när tvååriga Racing Brodda vann ett av auktionsloppen på Solvalla med en prischeck på 220 000 kronor.

”Beroende av löpningen”
På söndag har Mattias Djuse två hästar till start som kan bidra till fortsatt stigande siffror. Först ut är formstarka fyraåringen Vidivici C.C. (GS75-2).
– Han gick bra senast och vann, visserligen ett billigt lopp men på ett bra sätt. Vi är fortsatt nöjda med honom, det är därför vi startar igen, säger Mattias Djuse och fortsätter:
– Spår 6 är lite långt ut på startbilsvingen, han är inte snabb i väg och han tål inte att göra allt jobb själv i loppet utan måste ha ryggar att gå på. Vi får köra lite på chans. Det är svårt att bedöma segerchansen när han är beroende av löpningen men om det klaffar är han säkert med i segerstriden.

Bättre utgångsläge
Stallets andra häst är den ett år yngre förmågan M.T.Macahan (GS75-4) som senast blev sexa efter en tuff resa utvändigt ledaren.
– Han gick rätt bra med tanke på att han fick gå i dödens efter att ha fått rygg på en galopperande häst. Det blev fel melodi för honom men jag tyckte att han gjorde ett bra lopp, säger Mattias Djuse.
Här är utgångsläget bättre med spår 2 men även M.T.Macahan är beroende av rätt typ av lopp.
– Han är inte jättesnabb ut och det är voltstart men vi får hoppas att han öppnar bättre än han gjort tidigare och får en bra position. Jag har inte kollat motståndet än men jag tycker att han är rätt bra för de pengar han tjänat och om det klaffar kan han säkert vara med bland de tre främsta.

”Kapabel häst”
Mattias Djuse har, utöver de ovan nämnda, en tredje styrning med Jan-Olov Persson-tränade Smefaksen (GS75-3). Det är första gången som han kör den sjuåriga valacken.
– Det är en kapabel häst har jag förstått men han har galopperat mycket i sin karriär så det är en fördel om han går felfritt.
Att köra just kallblod är inget nytt för den Östersundsbördiga 28-åringen.
– Tidigare körde jag ungefär fifty-fifty men på senare år har det mest varit varmblod, säger Solvallatränaren som efter skolan flyttade söderut för att jobba som lärling och under den tiden utvecklade ett brett kund- och kontaktnät som lagt grunden till hans snabbt växande verksamhet.

Föregående artikelGenrepade på bästa sätt inför en vinter i Paris
Nästa artikelExperten: ”Han är den givna tipsettan”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.