Maven berättigad favorit på V75?

28

maven v75 solvalla

Amerikanskan Maven är klar för både Olympiatravet och Elitloppet.
Rätt att spela henne till favorit i gulddivisionen på lördag?
– Ja, det tycker jag nog – det är hon som kommer med formen i det här gänget, säger hästens skötare Tobias J Gustafsson.

Olympiatravet har hunnit fram till den fjärde och näst sista deltävlingen inför finalen om två veckor. I L.C. Peterson-Broddas Minne, V75-3, på Jägersro blir sexåriga Maven från USA storfavorit på spelet.
Jimmy Takters sto campar på en gård i Skåne någon mil utanför Malmö under sin turné i Europa. Tobias J Gustafsson sköter hästen som nu bjudits in till vårens två största begivenheter, Olympiatravet och Elitloppet.
– Det är skönt ändå. Det var sagt att hon antingen skulle vara med i Lotterian i Italien eller Olympiatravet. Nu när det blev klart med Åby får hon vara mera på ”hemmaplan” och komma bättre förberedd till Elitloppet, säger Tobias J Gustafsson.
Hästen som vinner lördagens lopp får en plats i finalen av Olympiatravet. Maven är redan inbjuden och klar för det loppet och har dessutom lottats till ett bakspår. Taktiken?
– Hon kanske inte behöver gå upp i dödens i alla fall. Jag pratade med Johnny (Takter) om spåret och han var jättenöjd med ett tionde. Nu kan han testa henne i ryggar, känna på henne. Mellan raderna låter det som att han är väldigt optimistisk med henne – sedan är det jättesvårt att veta hur man lägger upp det med det där läget.
Maven var modig i Stoeliten senast då hon kom till ledningen först efter ett halvvarv i en snabb öppning och sedan försvann ifrån motståndet.
– Hon går jättebra bakifrån också och var ju exempelvis bara slagen med halv längd av Commander Crowe efter att ha gått utvändigt om honom i USA. Spurten näst senast bakom Timoko visade också att hon inte strider sämre bakifrån. Hon möter bra hästar nu också men det var ju ett tag sedan både Noras Bean och Solvato startade. Så med tanke på senaste insatsen tycker jag att hon ska vara favorit.
Hon fick ett snabbjobb inne på Jägersro i tisdags tillsammans med Johnny Takter. Allt väl med formen?
– Johnny var nöjd – ”hon känns som en tigrinna”, sa han. Det blev ett lättare banjobb den här gången men det var inga fel i alla fall. Hon känns pigg och glad i det dagliga också. Utrustningsmässigt blir det samma som senast: hon får ha det norska huvudaget igen och går barfota fram, slutar Mavens skötare Tobias J Gustafsson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.