Mer eftersnack från Elitloppet 2016

50

eftersnack elitloppet 2016

Nuncio vann den snabbaste elitloppsfinalen genom tiderna.
Så här gick eftersnacket kring några av de övriga hästarna i Elitloppet 2016.

”Hästen gör det helt enastående bra. Det blev lite för långt bak för oss, det är svårt att vinna Elitloppet därifrån, men han var i ett fantastiskt skick och det var verkligen en underbar häst.”
Erik Adielsson fick chansen bakom Daniel Redéns Propulsion sedan Örjan Kihlström valt att köra Nuncio i finalen, och styrde in till femteplatsen från fjärde par utvändigt.

”Jag tycker att han gjorde ett topplopp igen, två topplopp idag. Det är en stark häst som kämpar ända in i mål och närmade sig hela tiden. Jag förstod att det skulle gå lite långsamt när Örjan fick dödens, han är taktisk och vann ju på det. Nuncio är en undantagshäst, men jag tycker att jag har en lika bra häst.”
Åke Svanstedt om elitloppstvåan Resolve som spurtade frenetiskt från tredje par utvändigt.

”Det var första gången hästen gick två heat. Jag körde lite för snabbt första biten, det kostade i slutet. Tränaren och ägaren är nöjda, men jag föredrar att vinna. Men grattis till Nuncio, det är en mycket bra häst.”
Joseph Verbeeck besegrade Nuncio i försöket bakom Un Mec d’Heripre, men fick nöja sig med tredjepriset i finalen.

”Han öppnade väldigt bra, men det var några snabba invändigt och jag var tvungen att fortsätta framåt. När jag såg att det var ledigt i rygg ledaren gick jag ner där. Han kändes jättestark 500 kvar, men in på upploppet räckte vi inte riktigt till. Det är bara att inse att årets elitlopp var fruktansvärt bra.”
Jennifer Tillman slutade oplacerad i finalen bakom Royal Fighter.

”Även om han fick en fantastisk tid i försöket var vi lite besvikna att han inte kunde följa sin rygg. Det gjorde att vi fick ett omöjligt läge i finalen även om han gick gjorde ett bättre lopp då och gick hela vägen in. Som helhet är jag nöjd med hästen, det är världens tuffaste lopp, men det är lite dåligt betalt för de här två insatserna.” 
tränaren Stefan P Pettersson  slutade närmast utanför pengarna i finalen med Oasis Bi som travade 1.09,4 och 1.09,6 och fick 50 000 kronor i belöning.

”Det är något utöver det vanliga att köra honom, en fantastisk individ. Han är väldigt säregen av sig, det är han som bestämmer, men han har en fantastisk inställning. Det är fjärde gången han går en elitloppsfinal och han brukar alltid vara bättre andra gången”
Björn Goop efter försöksvinsten med Timoko som emellertid inte kunde upprepa sin triumf från 2014 och slutade fyra.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.