Micke Nybrink: ”Jag var där och smög…”

162

Sista jobbet är kört och jag var där och smög.

Delicious U.S. tassade enkelt med i rygg på Propulsion och In Vain Sund.

”Nu gör vi ett allvarligt försök och maxar allt”, sa Daniel Redén och så log han.

Jag cyklade en runda i går och svängde in på Daniel Redéns gård utanför Örsundsbro. Total idyll: fågel­kvitter, sol, en liten söt hund och svaga vindar. Som ett vykort. Tre hästar körde av rakbanan och joggades sedan ner utanför stallet.

Propulsion, In Vain Sund och Delicious U.S. hade precis gått sista passet inför Elitloppet och tränaren gav tummen upp för alla.

”Propulsion och In Vain fick gå hårt i sista intervallen. Det brukar funka bra på hingstar tre dagar före lopp”, sa Daniel.

Delicious då? undrar ni. Hon fick smyga i ryggar i de fyra 500-metersintervallerna och lekte bara, pigg och fin.

”Vi plockar av huvudstången och byter till ett vanligt bett på söndag. Nu maxar vi allt”, berättade Redén som säger att det blir exakt samma utrustning som i de tre världsrekordsloppen 2015. ”Det var ett tag sen hon gick så.”

Så nu vet ni det, Redéns trio är så redo den kan bli. Jag fick bra vibbar. Daniel såg ut att längta, även om påstår att han kommer vara borta av nervositet på söndag.

Förstör inte oddset

V75-1: Global Un Poco blir dunderfavorit och givetvis har ­Båths pitbull (han ju ser ut som en sån) bra chans. Jag är inte helt dum i huvudet. Men det går inte att ­spika när Last Robin Hood är tre­procentare. Är det möjligt? Tittar ­inte folk på loppen längre?

Spets och slut är min teori och vi ligger lågt med den. Sch, ­förstör inte oddset.

V75-2: Balfour och Tinamo Jet som lås kan funka. Tycker att Tinamo varit bra länge och det är lite som Last Robin Hood, procenten är larvigt låg.

V75-3: Bold Eagle blir favorit och det kanske är okej. Han är ju trots allt ganska bra. Men det är inte bara att gå ut och vinna, banan är ny, distansen också och kusken kan darra. Min vinnare är såklart Delicious U.S. ”Men hon har ju bara vunnit i korpen”, sa tränaren när jag frågade om dagsstatus men samtidigt hade han inget att klaga på. Sen sprack han upp i ett ­leende. ”Får hon bara sitta i ryggar, då ­jäklar.”

V75-4: Kan inte förmå mig att tro på Nuncio. ­Hoppas är en annan sak, det gör jag verkligen. För Elitloppets skull vore det underbart om han är tillbaka som det monster vi lärt ­känna.

Westholm vinner

V75-5: Elitkampen vinner Jörgen Westholm med sin 14-åring, Odin Tabac. Från spår tre bakom bilen piper de till ledningen och sedan ska det till något extra för att Odin ska ge sig. Visst är jag medveten om att finske Polara var grym senast men det blir väl dödens nu? Om Månprinsen A.M. får smyga med i draget kan han vara värst emot, i alla fall om finnen kör mot Westholm.

V75-6: Helgens svåraste lopp med faktorerna x y z och fan och hans moster. Non Stick kanske är klar? Åke Svanstedt berättar för V75-Guiden att kusken som körde senast var rädd eftersom regnade så mycket och bara sladdade i kön. Nu kör Svanstedt, han har aldrig varit rädd.

V75-7: Jimmy William är bra, sägs det, även om meriterna från förra året är rätt mediokra.

Diamanten är jag svag för och Love Matters ser ut som Bold Eagle ungefär.

Söndagens tips

1. 3 Odin Tabac (Solvalla, V75-5)

Brakar till ledningen och sen är det väl kört?

2. 2 Last Robin Hood (Solvalla, V75-1)

Läcker travare med spets­läge. Start till mål?

3. 3 Delicious U.S. (Solvalla, V75-3)

Flygmaskin som preppats perfekt. Blåser förbi.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2, 3 (res 5, 1)

V75-2: 10, 9 (res 7, 12)

V75-3: 3, 5 (res 4, 2)

V75-4: 3, 6, 5, 1, 2, 7 (res 4, 8)

V75-5: 3 Odin Tabac (res 6, 5)

V75-6: Alla tio hästarna (res 3, 8)

V75-7: 7, 9, 4 (res 1, 5)

1 440 rader/720 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet