Mirakelhästen är tillbaka

30

image-32

Hallå där…
…Sofie Österberg, ägare och tränare till mirakelhästen Research, som inte har setts till på banorna efter galoppen i V75 för nästan en månad sedan.

Hur är det med honom?
– Det är bra! Jag körde ett banjobb med honom inne på Romme i tisdags och han kändes jättepigg, fin och mjuk. Han gick med huva och nerdövad och jag körde 1.18 full väg och när jag släppte av honom lite till slut gick han 1.13 i 300 meter.
Vad säger du om galoppen senast?
– Susanne (Sofies syster och Researchs kusk reds.anm.) tyckte att han kändes konstig i munnen och eftersom han galopperade när hon skulle korrigera honom funderade vi på om felet kunde sitta där. Jag åkte till veterinären redan på måndagen och han sa att hade jag kommit dit med hästen innan loppet hade han inte galopperat. Trots att det bara var tio månader sedan vi gick igenom munnen på honom var han jättevass nere i munnen och har man då ett bett där blir det ännu värre när man drar i honom. Nu är tänderna raspade och det fanns inget annat att anmärka på.
När startar han nästa gång?
– Jag anmälde honom alldeles nyss faktiskt, till ett sprintlopp på Solvalla på onsdag.
Hur ser den fortsatta planen ut?
– Först och främst får vi ser hur han tar loppet på onsdag men vi har så klart förväntningar på honom och vi siktar på V75 igen. Jag funderar lite på Åby den 25:e, men ingenting är spikat.
Om det blir Åby och om det går bra där blir det V75-final på Solvalla under elitloppshelgen. Med Rättviks On Track Piraten i Elitloppet och Grängesbergs Research i V75-final kan det bli en stor dalaklack på läktaren…
– (Skratt) Det skulle vara himla roligt så klart, men nu vill jag först se hur han är i loppet på onsdag.

Fotnot:
Anledningen till att Research kallas ”mirakelhäst” är att han har blivit en framgångsrik travhäst trots att han som unghäst var svårt sjuk och genomgick två stora operationer.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.