Piraten klar för Elitloppet

114

image-31

”Oj, oj, oj. Ego Boy”.
Så lät det 1973 då hästen från Rättvik vann Elitloppet.
42 år senare får en annan Rättvikshäst chansen i världens största sprinterlopp – On Track Piraten

Solvallas sportchef Markus Myron avslöjade sin – skulle det visa sig – purfärska elitloppsinbjudan under onsdagskvällens tävlingar på Solvalla.
– On Track Piraten kändes het redan i januari då jag såg hästen vinna Prix du Luxembourg på Vincennes lekande lätt från ledningen. Han har visat form på slutet och när jag ringde tränaren Hans R Strömberg i dag tvekade han inte utan tackade ja på stående fot, säger Markus Myron.
On Track Piraten är den första svenska hästen att ta plats i årets upplaga av Elitloppet. Tidigare har Solvalla gjort klart med franske Timoko, som vann loppet i fjol, och amerikanskan Maven.
Rättvikshästens penningmässigt största segrar är de båda triumferna i Svenskt Mästerskap 2013 och 2014. I vintras tog On Track Piraten sin första seger utanför Sveriges gränser, den i det stora medeldistansloppet Prix du Luxembourg i Paris.

”Är otroligt häftigt”
Hans R Strömberg på Rättvikstravet tränar hästen som så sent som i söndags kvalificerade sig för finalen av Olympiatravet som avgörs om ett par veckor.
Nu hägrar även Elitloppet den sista söndagen i maj för tränare Strömberg och de tio delägarna som döljer sig under namnet Stall Mörkermasse.
Hästar från Dalarna har setts i Elitloppet på Solvalla några gånger under åren. Men just från Rättvik blir On Track Piraten den första hästen i loppet sedan Ego Boy deltog och gick till historien med sin seger 1973.
– Ja, det var ju med Ego Boy det här Elitloppet drog igång på allvar. Och nu är vi där, från Rättvik. Det är otroligt häftigt. Jag är stolt och glad och rörd. Lite allt möjligt faktiskt. Som relativt liten tränare har man ju inte så värst många hästar att välja på, så det är stort, säger Hans R Strömberg på telefon under onsdagskvällen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.