Monster Drive flyttad från Svanstedt

263

image

Monster Drive fick ett minst sagt tufft lopp av sin tränare Åke Svanstedt i Sweden Cup-finalen under elitloppshelgen. Svanstedt lade stenhård press utvändigt om ledande favoriten Traveling Man och efter ett inledningsvarv på mycket snabba 1.09,3 första varvet kastade Monster Drive in handduken på upploppet, samtidigt som favoriten höll starkt till femteplatsen. Efter loppet har Monster Drives ägare (Stall Monsterdrive AB) flyttat hästen till Solvallas Reijo Liljendahl.
– När jag fick frågan om jag ville ta in honom vill jag inte gå in på men jag tackade ja och hästen kom i går (läs måndag). Han kom i fin författning, välskött och fin. Vi har även undersökt honom i dag och allt ser bra ut. Vi har inga planer för honom ännu utan vi får bekanta oss lite mer med hästen och sedan får vi se hur vi gör, säger Reijo Liljendahl.
Sjuårige Monster Drive har så här långt vunnit 14 av 68 lopp och tjänat närmare 3,4 miljoner kronor. Rekordet 1.10,4 (1 609 meter, autostart) satte han som trea i Sweden Cup-försöket i lördags.

Ola Johansson

1 KOMMENTAR

  1. Ja, hade jag haft häst hos Svanen hade jag flyttat, oavsett om det var Monster Drive eller någon annan. Man kan inte ta ut det på hästen bara för att man inte får som man vill eller att någon annan vill tävla.
    Han må vara bra på att träna häst, men han har ju ett psyke som en tre-åring i trotsåldern…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.