Ska vi vara obekvämt ärliga med varann?

224

NORQVIST

Ska vi vara Obekvämt Ärliga med Varann……
Var Väldigt länge sedan jag kände mig så här Frustrerad. Vad är det som gör Människan så utstuderat Ond…. Tänker dels på dessa Rapporter som återigen börjar droppa in angående KarlJ*vlar (Tyvärr så är det ju sånna) som går igång av att Plåga oskyldiga Djur… bara för att de råkar vara utrustade med en Vagina. Jag brukar säga att jag ibland skäms för mitt Kön (Brukar ofta vara i filmsoffan, när man ska se alla dessa Våp, som inte ens kan gå själv)… Men Här så tycker jag rent uppriktigt synd om Alla Snälla, Rättfärdiga & Uppriktigt Goda män som Mänskligheten oxå är utrustad med, kan inte vara kul att ständigt läsa om alla dessa brott som begås mot de som inte kan värja sig… Barn, Kvinnor, Djur….

Tillbaka till KarlJ*vlarna då…Vi som allmännhet har väldigt lätt för att bara vråla rätt ut när vi läser om dessa övergrepp… Om hur vi skulle göra ditt & datt om man skulle se… Det är bara att syna facebook…
Om jag säger såhär… Jag tror att det snackas en massa ”Ordbajs”. Vi människor är ena fega stackae. Jag tvivlar på att vi ens är någon som helt ärligt kan säga att vi stått upp och sagt ifrån VARJE gång vi sett en orättvisa begåtts.
Jag kan inte säga att jag kan göra det, även om jag vill tro att jag är en aningen modigare än ”Genomsnittet”… Det vill jag verkligen tro…liksom alla andra…
Jag tror att det är långt kvar innan vi ser ThePinkElephantInTheLivingroom…
Tycker inte heller om alla dessa motvåldsaktioner man vill ha till… Jag tror i alla lägen att man ska se till att köra Alfons Åberg-Varianten. Man Slåss&Bråkas inte. Straffas ska dom, absolut, men det är samhällets sak inte allmänheten… Vi kan lätt dra vårt strå till stacken genom att se….

Det går nog inte att Skriva den här Bloggen utan att nämna Commander Crowe… Tror att denna enstaka händelse har kostat Travsporten ofantligt i anseende… blir förvånad att man har Susanne Demmers som Veterinär… Vilket olyckligt val… Hon som Driver Stuteri Västerbo och allt… Vem vet Kanhända att man gärna vill stalla upp ngn hingst i framtiden… eller sälja ngn unghäst… vad vet jag… Inget… men det räcker att det finns en möjlighet att spekulera… Tror det finns så många veterinärer så det borde inte finnas skuggan av en chans till spekulation.
Har verkligen funderat omkring Travet… Hur många Drivs av Girighet… Pengar/Uppmärksamhet/Känslan av framgång… och hur många Drivs av Kärleken till Djuret… och hur beter vi oss mot våra hästar… Den respektlösa slit och släng mentaliteten är inte charmig att se…verkligen inte….
Hur kommer man tillrätta med problemet… Ibland tror jag faktiskt inte att det är bra med allt för mkt pengar i sporten. Vi kanske skulle begränsa 1:a priset i storloppen till 500.000 kr… Det är ju stöddigt mkt pengar ändå… eller…
Jag vet att det är provokativt, men min Blinda Tro på Travet som FolkRörelse har faktiskt kommit i gungning…
Kanske det vore bättre att satsa mer på vardagstravet… så att det blev lite mer kostsamt att ”gå över lik” för att vinna de stora loppena.
Jag har inga Svar… men kan inte låta bli att undra vad HästOmbudsMannen hade gjort …
Jag vet vad jag hoppas att ST ska göra framgent iallafall:
Alltid när det skall köras lopp med mer än 100.000kr i förstapris så skall 2 veterinärer vara i tjänst.
Vid förstapris på 500.000kr och däröver skall 3 veterinärer vara anställda, gärna 2 Icke verksamma inom rejongen. Dessa hästar skall även veterinärbesiktigasinnan tävlingarna. Dessa us betalas av hästägaren, ex 500kr/häst.
Vid försök/final lopp skall samtliga hästar som går till final undersökas av veterinär mellan loppen. (Betalas av ägaren)
Vid 1:a pris på mer än 500.000kr så skall Dopingprov sparas i minst 10 år, för att man i efterhand skall kunna spåra otillåten medicinerin, läs Doping….
Jag vill att Veterinärerna skall hinna Uppsöka och undersöka hästar på Plats, direkt efter loppen… De skall finnas där… och inte vika bort blicken…eller blunda med öronen… våga vara obekväma… Allt för att de Tappra Huvudpersonerna som Så Gärna Ger allt För oss… både på och utanför Banan Behöver det… Eller det blev inte bra… De Förtjänar ingenting mindre än det….

Med Visad Respekt,Kärlek och Omtanke om & Kring våra Springare kommer man Långt. Visst är det på tiden att vi ser till att Styra TravKosan och Framtiden i den riktningen… & Visar övriga TravVärlden vart DjurskyddsSkåpet skall stå…. Lite Mer HultmanAnda åt Pållarna & Världen helt enkelt:)))

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 Tingsryd: Haugstad en champion att räkna med
Nästa artikelMonster Drive flyttad från Svanstedt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.