Moving On slutade fyra

23

moving on slutade fyra

Uppladdningen var långt ifrån den bästa för det svenskfödda stoet Moving On.
Trots det svarade hon för en mycket stark insats i världens största montélopp Prix de Cornulier som fyra – värd en halv miljon kronor.
– Hon hade halsproblem i början av veckan och ett tag var det tveksamt om hon skulle starta. Vi är jättenöjda, säger delägaren Claes Svensson.

Prix de Cornulier avgjordes på söndagseftermiddagen på Vincennes-banan i Paris. Det var blågult intresse i det sjuåriga stoet Moving On som delägs av tränarparet Claes Svensson och Marie Nilson från Vaggeryd. Hon har gjort succé i Frankrike och tjänade bara i fjol 3,7 miljoner kronor för sin tränare Fabrice Souloy. Moving On – som för första gången hade 28-årige ryttaren Damien Bonne i sadeln – fick en fin resa som fjärde, femte häst på innerspår. Där låg hon kvar under under stora delen av det 2700 meter långa loppet.

”Problematiskt i veckan – halsproblem i måndags”
Vid upploppets början lyckades Damien Bonne att tråckla sig loss mellan hästar och Moving On spurtade mycket vasst. Hon tog meter för meter på tätduon och den starka avslutningen räckte till en fin fjärdeplats, inte alls långt efter vinnande Scarlet Turgot. För den bedriften belönades Moving On med 56 000 euro, drygt en halv miljon kronor.
– Vi är jättenöjda och hade inte jätteförväntningar med tanke på att uppladdningen inte varit bra. Det har varit problematiskt i veckan och i måndagsjobbet hade hästen halsproblem och i det läget var Fabrice tveksam till att starta. Men så var hon bättre igen i torsdagsjobbet, berättar Claes Svensson.
– Damien Bonne red ett helt perfekt lopp och Franck Nivard hade inte gjort det bättre. Vi fick upp lite förhoppningar när luckan kom in på upploppet efter en sådan fin resa. Vi kan inte annat än vara jättenöjda.
Vad händer med Moving On nu? Hon är anmäld till Prix d’Amerie, när blir nästa start?
– Hon kommer inte att gå ut i varken Prix du Luxembourg eller Prix d’Amerique. Vi tittar på ett nytt montélopp om tre veckor och det är mest troligt att hon startar där. Det finns även Prix de France om tre veckor men inget är bestämt ännu. Nu ska hon få ta igen sig efter det här loppet först så får vi se sedan, säger Claes Svensson.

Tät slutstrid – tioårigt sto vann tre miljoner
Vinnaren av Prix de Cornulier blev alltså Scarlet Turgot, ett tioårigt sto som reds av Alexandre Abrivard. Hon tog tidigt hand om ledningen för att sedan släppa och återta täten. Över upploppet blev hon tufft utmanad av Astor du Quenne som kom fort invändigt den sista biten. Scarlet Turgot höll dock undan med ett huvuds marginal och lade beslag på förstaprisets 315 000 euro, nästan tre miljoner kronor. Segertiden blev 1.12,9 över 2700 meter, vilket för övrigt var samma tid som Moving On noterade.
Favoriten Tiego d’Etang fick en dålig start och tappade mycket och han var sedan chanslös att komma in i matchen. Han slutade sjua i mål.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.