Myron: ”Utesluter aldrig någonting”

85

Trav365:s expert Erik Pettersson vill ha open stretch på Solvalla.

Han får medhåll av läsarna. Solvallas sportchef Markus Myron?

– Jag utesluter aldrig någonting. Skulle det visa sig att det blir en jätteopinion från publik och aktiva så… Men det har vi inte känt av ännu, säger han till Trav365.

Just nu håller Solvalla ”semesterstängt” från alla travtävlingar.

Banans underlag läggs om.

– Det är under kontroll, men ser för jävligt ut, har banmästaren Marcus Stjernström tidigare sagt till Trav365.

Samtidigt som Solvalla passar på att byta underlaget vill Trav365:s expert Erik Pettersson se en förändring. Han vill att det byggs till open stretch.

”Mitt råd för att göra ”nationalarenan” lite sexig igen är att införa open stretch, alltså ett extra innerspår som kan nyttjas på upploppet. Man borde testa det här, det är i alla fall min övertygelse. Ta ett beslut och gör det bara, Solvalla. Jag kan komma ut och hjälpa till och gräva”, skriver han i sin krönika.

”Både för och emot”

Efter krönikan har det blivit en snackis i sociala medier. På den läsarfråga som Trav365 har ute har drygt 4 000 läsaret svarat, och 55 procent av dem håller med och vill se open stretch på ”Valla”.

Vad säger då Solvalla själva? Trav365 fick tag i sportchefen Markus Myron under semestern i Frankrike.

– Naturligtvis är jag glad över att Erik engagerar sig i Solvalla. Men i den projektering vi har i samband med banomläggningen så finns det inte med i planerna.

Vad tycker du om idén?

– Jag är både lite för och emot, ett tråkigt svar. Men just nu ser jag inget annat än den planen som vi har. Open stretch är ingen fråga som jag riktigt är helt engagerad i. Ibland tycker jag att det är charmigt, och ibland så jag tycker jag inte om det, precis som många andra.

Runt 4 000 har röstat på vår läsarfråga och 55 procent vill ha open stretch, vad är din kommentar på det?

– Till att börja med är engagemanget för Solvalla jättepositivt och det är roligt att så många har en åsikt om Solvalla.

– Gällande resultatet så noterar jag att det är intressant att höra att det är så bland era läsare.

Är open stretch något som diskuterats hos er?

– Nej, det har det inte. Vi har haft en rätt nära dialog med representanter för våra tränare, inför banomläggningen, och open stretch-frågan har aldrig dykt upp.

Firar 90 år

Kan open stretch bli aktuellt framöver på Solvalla?

– Jag utesluter aldrig någonting. Skulle det visa sig att det blir en jätteopinion från publik och aktiva så… Men det har vi inte känt av ännu.

Är det några Solvalla-nyheter att presentera inför ”höstsäsongen” med nya underlaget?

– Nej, det största vi har just nu är vårt 90-årsjubileum 16 augusti i samband med Jubileumspokalen. Det blir den första riktigt stora tävlingen med nya banan. Dessförinnan har vi två egna V86-omgångar, och som du vet så uppskattar vi det väldigt mycket när vi får arrangera tävlingarna själva.

Det sades tidigare att ni går mot en egen tävlingsdag 2018. Du ville ha svar innan sommaren, har du sagt i tidigare intervju. Har du fått något konkret från ST på den punkten?

– Nej, finns ingenting konkret, ligger fortfarande i diskussioner.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet