Nahar, Elitloppet och nåt som kallas breddlopp

275

ordtravarna alltomtrav

Tja Catarina!

Nahar i elitloppet var ju läckert, förra året. Men hur skall man fundera kring situationen i år. Jag kan inte resonemanget bakom, men är man per automatik inbjuden på gamla meriter eller skall man kunna ställa lite krav på prestation inför loppet och att man kommer med för man är slagduglig. Personligen vill jag ha ett lopp med racedugliga djur snarare än tävlingar med nostalgiska utsmyckningar. Hoppas Nahar kan prestera på topp trots den sparsamma uppladdningen. Är personligen dock lite orolig. Kan lika gärna bli galopp. Hästen har ju darrat en del ibland.

Det där med breddlopp ligger lite utanför min förståelse faktiskt. Jag var tvungen att söka på nätet för att få någon uppfattning. Men det kanske är naturligt. Jag som sitter hemma bekvämt i soffan och kastar in en bong ibland har inte brytt mig om att fördjupa mig i sådant som för dig är avgörande för om du skall kunna fortsätta med travet eller inte. Olika perspektiv kan man säga.Men det jag brukar ha med mig är att i ATG´s uppdrag ligger ju att befrämja travsportens varande och utveckling så det låter en aning bekymmersamt att många aktiva är så pass negativt inställda.

Först kändes det ganska mastigt att åka 60 mil enkel resa för att köra ett travlopp. Men så insåg jag att är man bara riktigt sugen så gör man det. Jag har själv suttit och kört ner till Tyskland för att ladda hem lite gott att dricka. Och då blir det ungefär de där distanserna. Finns bara drivkraften så…

Jag blir ganska nyfiken på ditt tävlande, mer än på Bergarns faktiskt. Jag förmodar att det inte bara är att plocka in ett par hästar i bilen och dra iväg till närmsta, som inte är så nära, travbana och hämta hem segerchecken. Allt annat runt omkring som vi spelare inte ser vore intressant att få en inblick i. Det skall väl skötas en del och tränas en del och jobbas med vanliga jobb en del osv. Tycks mig som en ohejdlig passion för djuren och sporten måste vara drivkraften för att hålla på.

Nicklas Svalmark

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Lindesberg 20/5-2014
Nästa artikelFem tippar V75 Solvalla 24 maj

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.