Nahar och Voltigeur de Myrt klara för Elitloppet

20

nahar voltigyr de myrt

Nahar och Robert Bergh är klara för Elitloppet. Här poserar de efter segern i Elitloppet 2013.Foto av LARS JAKOBSSON

Nahar och Voltigeur de Myrt är klara för Elitloppet.
Solvallas sportchef Markus Myron delade på tisdagen ut två nya rosa inbjudningskort och han har fått två ja.

Hockeytvillingarna Sedin fick på tisdagen ett glädjebesked – deras Nahar är inbjuden och klar för Elitloppet. Nahar, som vann Elitloppet 2013, imponerade stort i Guldbjörken på Umåker i lördags. När Nahar och Robert Bergh vann för två år sedan var tvillingarna upptagna av hockey-VM och kunde inte vara på plats. I år tackade de nej till hockey-VM och har därmed chans att vara på plats på Solvalla.
– Nahar svarade för en bra insats i lördags, en bra spurt, och det såg ut som att han hade kunnat gå ännu snabbare än så. Han har vunnit Elitloppet tidigare. En häst i oerhört fin författning, kommenterar Markus Myron.

Tvåa i Prix d’Amerique
Även franske Voltigeur de Myrt fick en inbjudan på tisdagen. Sexårigen gjorde ett topplopp som trea i söndagens rekordsnabba Copenhagen Cup. Voltigeur de Myrt var tidigare i år även sensationell tvåa i Prix d’Amerique.
– Han har stått för två riktigt tuffa insatser utan att få så mycket betalt både i Olympiatravets final och Copenhagen Cup. En stenhård häst som det ska bli väldigt intressant att se hur han klara sig på sprinterdistan. Vi såg i Köpenhamn att han kan springa fort, säger Markus Myron.
Följande hästar har fått en inbjudan till Elitloppet: Timoko (Frankrike), Maven (USA), On Track Piraten (Sverige), Digital Ink (Sverige), Wind Of The North (USA), B.B.S.Sugarlight (Norge), Aladin d’Ecajeul (Frankrike), Support Justice (Norge), Nuncio (Sverige), Nahar (Sverige) och Voltigeur de Myrt (Frankrike).

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.